— Ministar Bogdanić sa djecom oboljeloj od dijabetesa u kampu “Škola života 2015” u Banji Vrućici. —

0
1042

Bogdanić se danas družio sa djecom oboljelom od dijabetesa tip 1 koja borave u kampu “Škola živora 2015”. Kamp se održava u periodu od 18.-22.08.2015. godine u organizaciji Udruženja “Odrasli za djecu” uz podršku Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Ciljna grupa prjekta jesu djeca oboljela od dijabetesa tipa 1, od sedam do osamnaest godina. Od preko 300 djece oboljele od dijabetesa tipa 1 u RS, u okviru kampaće ove godine učestvovati njih 50. Učesnici kampa su novootkrivena djeca oboljena od dijabetesa tipa 1, te djeca oboljela od dijabetesa u težoj finansijskoj ili porodičnoj situaciji.

Boravak djece u kampu obavlja se pod nadzorom specijalista pedijatrije, subspecijalista endokrinologije, medicinskih sestara i vaspitača. Djeca uče i utvrđuju vještine i znanja neophodna za uspješno samoliječenje i samobrigu, čime se pripremaju za samostalan život, ističu iz Udruženja te im je od velikog značaja održavanje u učešće na ovom kampu. Zahvaljuju se ministru na podršci i nadaju se da će i u buduće ovaj problem biti prepoznat.

Ministar Bogdanić ističe da mu je zadovoljstvo biti među djecom koja su puna entuzijazma i da će ministarstvo i dalje podržavati ovakve i slične projekte, te će činiti sve što je u njegovoj moći da status ovakve djece ne bude zapostavljen.

Teslić Online za Vas sa lica mjesta.