Podjela bodova u Brodu

0
1337

U utakmici prvog kola Regionalne lige ”Centar” odigranoj u Brodu, OFK Polet 1926 i Mineral podijelili su bodove.
Naš tim je u Brod otišao bez nekoliko važnih igrača Jelića, Čovića, Gačića, Milojevića,Jotanovića, ali najveći hendikep je bio odsustvo prva tri golmana(Marjanović, Dušanić, Tomić) , pa je među stative morao mladi Milorad Vuković. Na ovom susretu su debitovali Đukarić, Subotić i D.Čović. Prosjek godina naše ekipe je bio 21.
U ovom susretu Mineral je prvi puta nastupio u novim dresovima( plavi dresovi, bijeli šorcevi i crvene štucne). Susret je odigran u fantastičnim uslovima, na savršeno pripremljenom terenu za naše uslove.
Nakon početnog ispitivanja snaga, naš tim je zaprijetio dva puta preko Kovačevića, ali je golman domaćih bio na mjestu. Domaći su stvorili dvije prilike u jednoj su pogodili stativu a u drugoj je sjajno reagovao Vuković.  Dobro je naš tim igrao prvo poluvrijeme, držao je loptu u svojim nogama preko 70% vremena, što se isplatilo u samom finišu prvog poluvremena.

41.minuta: Rade Popović probija po lijevoj strani , ubacuje na drugu stativu do centarfora Kovačevića koji elegantno posprema loptu iza leđa domaćeg golmana.

Na poluvrijeme se otišlo vođstvom gostiju od 1:0.

Drugo poluvrijeme počelo izjednačenom igrom na sredini terena sve do 60.minute. Tada domaći u potpunosti preuzimaju inicijativu, dok se igra ekipe iz Banje Vrućice raspala. Pokušavali su domaći udarcima iz svih pozicija, mnogi su završili izvan okvira gola, nekoliko šuteva odlično zaustavio Vuković. Naš tim je pokušavao šutevima iz daljine Kovačevića i Čovića.

80.minuta: Slobodan udarac sa lijeve strane za Brođane, ubačaj na drugu stativu tamo se nalazio igrač domaćih koji sa dva metra glavom ubacuje loptu u mrežu za 1:1. Imali su domaći još nekoliko pokušaja a najbolju priliku na utakmici propustili su naši igrači. Dvije minute prije kraja utakmice, lopta se odbija do Rade Popovića koji šutira sa tri metra ali mu to odlično brani domaći čuvar mreže.

Na kraju najrealniji rezultat 1:1.

U sljedećem kolu Mineral gostuje u Batkuši kod Hajduka.

OFK ”Polet 1926” Brod- FK ”Mineral” 1:1
Goran Kovačević 41’

Mineral: Vuković, Goranović, M.Popović, Đukarić, R.Popović, V.Pavlović, Jović(od 61’ V.Pavlović), D.Jelić(od 52’ D.Popović), Perišić(od 80’ Subotić), D.Čović, Kovačević
trener: Bojan Je