Elvis Dži Kurtović: Radolinka je mjesto koje je sam Bog za sebe stvorio! (FOTO)

0
1249

Elvis Dži Kurtović održao je sinoć koncert na Gradskoj plaži Radolinka pred velikim brojem  Teslićana svih generacija koji su imali priliku da čuju njegov repertoar pod nazivom „sarajevski dernek“.

Kako Kurtović kroz smijeh priča Teslić je najljepše mjesto u Republici Srpskoj za teferić. Oduševljen je ljepotom rijeke i kompletnog ambijenta Gradske plaže Radolinka. Put ga je doveo u Teslić, kako priča,  preko jednog starog prijatelja još iz ratnog perioda, i kaže da se oduševio ovim malim mjestom i gostoprimljivošću ljudi.

IMG_0174

-Domaćini su mi ispričali sve o Tesliću što nisam znao. Saznao sam da je ovdje i Gavrilo Princip imao jednu curu učiteljicu, da je Duško Trifunović bio šumar, ko je dolazio od poznatih i gostovao ovdje. Upoznao sam dosta ljudi. Ja sam iz Sarajeva, ali živim u Beogradu, volim kad sam među svojima, priča Elvis Dži Kurtović te dodaje da je Gradsku plažu Radolinka sam Bog za sebe napravio jer je taj dio opštine na njega ostavio najjači utisak.

-Pogledajte vi tu ljepotu, da ovo vide sad Beograđani moji, svi sjede ovdje na plaži, na sve strane, uživaju. Ovo je sam Bog sebi stvorio i ljudi su tako topli i prijatni, rekao je Kurtović.

IMG_0170

Repertoar pod nazivom „sarajevski dernek“ kako Kurtović priča čine pjesme koje su obilježile uglavnom osamdesete godine, a koje su izvodile grupe Zabranjeno pušenje i Elvis Dži Kurtović.

-Pošto sam ja originalni pjevač grupe Elvis Dži Kurtović onda sam u jednom trenutku poželio da pjevam pjesme od te dvije grupe. Čini mi se da smo mi u Sarajevu nekako rođačke grupe i da je ta estetika ista. Zbog toga sam napravio koncert „sarajevski dernek“ onako kako ja mislim da bi trebao da izgleda rok koncert 2015. godine, kaže Elvis Dži Kurtović.

 

Koncert Elvisa Dži Kurtovića organizovali su Omladinska organizacija “Naša stvar”, Opština Teslić, Turistička organizacija opštine Teslić i JUSC “Radolinka”. Neven Majstorović, v.d. direktora JUSC “Radolinka”, kao i osnivač Omladinske organizacije “Naša stvar”, kaže da je ovaj koncert održan u sklopu aktivnosti Festivala “Naša stvar”.

IMG_0160

-Evo prošlo je sedam dana od festivala te smo odlučili da organizujemo i ovaj koncert kao krunu na ovogodišnji festival. Potrudićemo se da i naredne godine organizujemo koncert sedam dana poslije festivala, kaže Majstorović.

Autor: eTeslic.com