Olujno nevrijeme u Tesliću: Srušen krov na školskoj sali, grom izazvao požar! (VIDEO)

0
1260

Olujno nevrijeme porušilo je limeni krov na fiskulturnoj sali Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” u Tesliću. Vjetar je podigao krov površine oko 250 m2 i oborio ga na parking pored sale.

Tom prilikom pričinjena je i materijalna šteta na jednom vozilu. Na svu sreću povrijeđenih nije bilo. Rukovodstvo škole kaže da je pred njima sada sačinjavanje zapisnika, kako opštinske, tako i komisije iz nadležnog ministarstva kako bi procijenili nastalu štetu.

-2. avgusta je zbog velikog elementarnog nevremena došlo do skidanja krova na fiskulturnoj Sali škole. Na svu sreću nije bilo djece, a oštećeno je nekoliko vozila na parkingu, rekao je direktor OŠ „Petar Petrović Njegoš”, Dragutin Jelić.

Stanovnici Karađorđeve kažu da se sve odigralo u 15 minuta. Nevrijeme ih je, tvrde, iznenadilo. Nastala je kažu manja materijalna šteta u dvorištima i podrumima, ali je prizor bio strašan.

-Svakome ko imalo pozna vremenske okolnosti zna da kad dođe veliko nevrijeme ništa se uraditi ne može. Protiv stihije kakva je bila pogotovo. Bilo je štete u našoj ulici, a najveća na školi, priča jedan od stanara Karađorđeve broj 13, Edo Frank.

Vatrogasci iz Teritorijalne vatrogasne jedinice opštine Teslić imali su pune ruke posla. Odgovorili su na više poziva građana, a intervenisali su i kako bi ugasili požar koji je nastao u Donjoj Vrućici poslije udara groma. Na svu sreću, olujno nevrijeme u Tesliću, prošlo je , kažu, samo sa materijalnom štetom i povrijeđenih nije bilo.

-Vatrogasna jedinica je imala više intervencija što tehničkih što na gašenju požara. Bilo je lomljenja grana na drveću, nedostatka električne enrgije, a u jednom dijelu u Donjoj Vrućici došlo je i do požara jer je grom udario u sijeno i vatrogasci su tu efikasno intervenisali i zagasili požar, kaže starješina Teritorijalne vatrogasne jedinice Teslić Radomir Mrazić.

Olujno nevrijeme zahvatilo je samo jedan dio opštine, tačnije Karađorđevu ulicu i dio Banje Vrućice, dok u ostalim dijelovima nije bilo većih problema. Padala je jaka kiša, ali jakog vjetra i leda nije bilo.Koliki je novčani iznost natale štete, utvrdiće se u narednom periodu.

Autor: Biljana Stokić

Više informacija u prilogu ELTA TV…