Uspjeh teslićkog Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“ u Sloveniji

0
1269

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, upriličio je danas prijem za članove Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“ iz ove opštine povodom uspjeha na 5. internacionalnom Festivalu amaterskih pozorišta koji je održan prošle sedmice u gradu Postojna u Sloveniji.

Član Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“ Živko Petrović – Kiko kaže da je lokalno pozorište na ovom prestižnom festivalu osvojilo dvije nagrade. Riječ je nagradama za najbolju pozorišnu predstavu i nagradu za najbolju sporednu ulogu koja je pripala mladom glumcu Davoru Čelareviću koji je dobio zlatni dukat.

-Prijavili smo se na Konkurs prije dva mjeseca. Selektor je pregledao video snimke 88 pozorišta koja su se prijavila, a između ostalog i našu predstavu „Profesionalac“ po tekstu Dušana Kovačevića, i izabrali su i našu predstavu. Igrali smo predstavu na otvorenom u subotu naveče i odigrali smo je zaista fantastično. Riječ je o predstavi koju smo mi do sada odigrali bar jedno 25 puta, a spremili smo je prije godinu i po dana. Igrali smo je na raznim festivalima širom bivše Jugoslavije, a igrali smo je i pred domaćom publikom bar sedam-osam puta, kaže Petrović.

Petrović kaže da je svim članovima Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“ zadovoljstvo što je i načelnik opštine Teslić prepoznao značaj i uspjeh pozorišta te upriličio današnji prijem.

-Mi smo zadovoljni jer imamo i podršku lokalne zajednice ne samo finansijsku, već i moralnu. Vidim i da je načelnik zadovoljan jer mi vrlo često priređujemo pozorišne predstave ne samo u Tesliću, nego Teslić predstavljamo u najboljem svjetlu na svim festivalima, kaže Petrović te dodaje da ovo pozorište broji oko 20 starijih članova i oko 25 mlađih članova koji aktivno djeluju.

Pozoriste

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, kaže da je ovaj uspjeh teslićkog Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“ na festivalu u Sloveniji još samo jedan dokaz da kvalitetno i dobro rade.

-Meni je drago da možemo zajedno da konstatujemo nešto što mi je posebno drago , a to je da je kulturna scena u opštini Teslić,  u posljednje dvije i po godine, u ekspanziji pod okriljem Amaterskog dramskog pozorišta „Branislav Nušić“, SPKD „Prosvjeta“, Sportske dvorane „Radolinka“ i drugih ustanova kulture. Naravno mnogo toga se još potrebno da se uradi, a čitav niz događaja je učinilo živim u kulturnom smislu opštinu Teslić, rekao je Miličević te dodao da je veliki broj događaja pred nama od Festivala „Naša stvar“, pa do planova da se oživi Sabor izvornog narodnog stvaralaštva, pa do Festivala amaterskih pozorišta i slično.