Večeras je Plavi mjesec i donosi vam osobu koju nikad nećete zaboraviti

0
1270

Večeras će nad BiH sijati “Plavi mjesec”, koji neće zapravi biti plav ali će zato donijeti velike promjene, tvrde astrolozi. Izreka nepoznatog autora “Jednom kada bude Plavi mjesec, doći će onaj koga nikada nećeš zaboraviti” posebno je pogodna za ovaj fenomen koji će se desiti večeras, budući da je mjesec u vodoliji.

“Plavi mjesec” je termin koji se koristi za drugi pun mjesec tokom jednog istog mjeseca. Prvi pun mjesec bio je 1. jula (u Jarcu), a sada se pozdravljamo sa mjesecom promjena uz veoma poseban, Plavi mjesec. Stižu nam zaključci, lekcije koje smo naučili u posljednjih mjesec dana.

Termin Plavi mjesec u upotrebi je više od 400 godina i za to vrijeme njegovo značenje je više puta mijenjano. Prvi put upotrebljen je u Sjevernoj Americi (termin “Once in a Blue Moon”) i odnosio se na događaj koji je rijedak, ali se ipak zapaža s vremena na vrijeme.

Jedan od najposebnijih aspekata ovog mjeseca je taj što ga do 2018. godine nećemo ponovo vidjeti. Za mnoge od nas on je “znak za buđenje” iz nečega što je počelo da se događa još 2012. godine, mnogo prije nego što smo uopšte postali svjesni da smo u periodu promjene. Njegova energija bića veoma jaka zbog retrogradne Venere (koja je samo jedna od sedam planeta koje usporavaju tempo i postaju retrogradne ove nedjelje). Ovo je mjesec tranzicije.

Nebo je odlučno u tome da nas uspori. Mnogi se lako izgube u dnevnim aktivnostima, imaju osjećaj da za sve ima vremena, da će biti još šansi… Ali sada ćemo biti primorani da stanemo, osvrnemo se oko sebe sagledamo “širu sliku”. Sada je vrijeme da primjetimo kada smo zanemarivali istinu, kada smo odlagali… Nije lako, jer se toliko toga događa i mahom su u pitanju “sada ili nikada” situacije i šanse. Međutim, zbog retrogradne Venere ovo će biti period kada će se nekima dogoditi jedna od onih nevjerovatnih ljubavi. Naše duše su na pragu nečeg velikog, sprema se bitan dio slagalice.

Mnogi su u proteklih nekoliko godina donosili pogrešne odluke. Iako je bilo teško i iako je boljelo, znajte da je to bilo neophodno da se dogodi, da je to bio dio božanskog plana. Plav mjesec jeste nevjerovatan, ali budite spremni na izazove koje sa sobom nosi. Naše duše osjećaju da nam se bliži neka velika promjena te imamo problema da pronađemo svoj mir, teško nam je da zaspimo, stalno jurimo i nerviramo se. Na nama je da izazovemo tu promjenu! Univerzum nam svakako neće pružiti ono na šta nismo spremni.

Bez obzira ne sve što se događalo, što je nam je došlo u život ili otišlo u prošlih nekoliko godina, konačno nam je pružena šansa da imamo sve što smo ikada željeli. Izaberite da sada “ne pustite konce”. Neke stvari se događaju samo kada je Plavi mjesec…