NAJAVA DANA (petak, 31. jul): Košarkaši Srbije protiv Turske za polufinale, Delfini na Kengure, frka u Cvajti

0
1135

 NIRNBERG – HAJDENHAJM, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

Nirnberg se jedva spasao ispadanja u prethodnoj sezoni Cvajte. Ove godine nastavili su u sličnom tempu. U prošlom kolu savladao ih je Frajburg (3:6) a loše rezultate beležili su i u prijateljskim susretima gde su jednom pobedili, jednom izgubili i dva puta remizirali. Hajdenhajm je u prošlom kolu savladao Mihnen 1860 (1:0), a briljirao je pobedama u četiri odigrana prijateljska meča.

BILEFELD – FSV FRANKFURT, 18.30
(Fudbal, Nemačka 2)

U prošlom kolu Bilefeld je odigrao bez golova sa Sankt Paulijem, a u pripremnom periodu bio je vrlo raspoložen i zabeležio je četiri pobede. S druge strane, Frankfurt je izgubio od Lajpciga (0:1) i sada će pokušati da nadomesti taj poraz.

 KAJZERSLAUTERN – BRAUNŠVAJG, 20.30
(Fudbal, Nemačka 2)

U prvom kolu Cvajte Kajzerslautern je savladao Duizburg sa ubedljivih 3:1, dok je Braunšvajg poražen od Sandhauzena (1:3). Kajzerslautern ima bolji tim, ali ne briljira na Fric Valter stadionu, dok je Ajntraht čvrst i odličan gost. S druge strane, domaćinstvo je oduvek imalo veliku težinu u njihovim susretima.

1801: GENT – GENK, 20.30
(Fudbal, Belgija 1)

Gent je sezonu u belgijskoj Pro ligi započeo remijem (1:1 sa Vesterlom). U prijateljskim utakmicama jednom su pobedili, jednom izgubili i jednom igrali nerešeno. U belgijskom Superkupu savladali su Klub Briž minimalnim rezultatom. Genk je u poslednje vreme naređao pobede. Savladao je Leuven u prošlom kolu (3:1) i trijumfovao na sve četiri prijateljske utakmice.

VIKING – HAVESUND,  19.00
(Fudbal, Norveška 1)

Vikinzi su ostvarili tri pobede i jedan poraz u šampionatu Norveške. Da su u izvrsnoj formi govori i činjenica da su na svakoj od ovih utakmica zatresli protivničku mrežu minimum tri puta. Havesund se može pohvaliti jednom pobedom protiv Moldea, ali i porazima kojih je bilo dva od starta šampionata.

HELSINGBORG – KALMAR, 19.30
(Fudbal, Švedska 1)

U prethodnih pet utakmica domaće lige, Helsingborg ima tri pobede i dva poraza. Kalmar za koji igra nekadašnji fudbaler Partizana Nenad Đorđević, ove sezone ostvario je jedan trijumf uz dva poraza i dva nerešena rezultata.

CRVENA ZVEZDA – RADNIČKI NIŠ, 20.00
(Fudbal, Srbija 1)

U prethodnom kolu Superlige trener Crvene zvezde Miodrag Božović imao je silne kadrovske probleme uoči susreta sa Metalcem. Zbog povreda odsustvovali su Ugo Vijeira i Zoran Rendulić, a Damir Kahriman menjao je Predraga Rajkovića na golu.Radnički je posle poraza od Čačana prošle nedelje savladao OFK Beograd 1:0 (0:0). Da li će Nišlije nastaviti u ritmu pobeda ili će ekipa Miodraga Božovića Grofaprekinuti niz loših igara?

 MIDTJILAND – ODENZE, 20.30
(Fudbal, Danska 1)

Midtjiland je eliminisao gibraltarski Linkoln u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali je u trećem kolu ovog takmičenja poražen od Hapoela u prvoj utakmici. U domaćoj Superligi fudbaleri Midtjilanda ubeležili su dve pobede. Odenze u domaćem šampionatu ima dve pobede, jedan poraz i jedan nerešen rezultat, dok su u prijateljskom susretu sa Notingem Forestom upisali pobedu (4:2).

SRBIJA – AUSTRALIJA, 11.10
(Vaterpolo, Svetsko prvenstvo)

U drugom kolu Svetskog prvenstva u Kazanju Delfini su bili ubedljivi protiv Japana (19:9), dok je drugi meč iz naše grupe između Crne Gore i Australije završen nerešenim rezultatom (5:5). Jasno je da smo i u predstojećem susretu sa Australijancima izraziti favoriti.

TURSKA M18 – SRBIJA M18, 15.45
(Košarka, Evropsko prvenstvo)

Turci dolaze s prvog mesta u grupi F sa ukupnim skorom 4:1, a u poslednjem kolu su savladali Litvaniju (73:67). Naši momci su na kraju grupe E (gde su zauzeli četvrto mesto) ubedljivo savladali Češku (86:67), a Vojislav Stojanović ostvario je prvi tripl-dabl na Evropskim prvenstvima za juniore još od 2004. godine. Stojanović je postigao 15 poena, uz 11 uhvaćenih lopti i 12 asistencija.

(FOTO: MN Press)