19/02/2018 15:32
NAJNOVIJE VIJESTI
Jedite kivi, a evo i zašto je to jako dobra odluka!

Jedite kivi, a evo i zašto je to jako dobra odluka!

Kivi neki nazivaju i vitaminsko čudo koje liječi. Zeleno sočno voće kivi je bogat izvor različitih vitamina, te je prepun antioksidansa. Sadrži vitamin C, izvor je kalija, vlakana i vitamina A i E.

Kivi štiti oči. Neka su istraživanja pokazala kako kivi može smanjiti rizik od nastanka staračke makularne degeneracije. Razlog tome su i vitamini A, C i E koji imaju antioksidativno djelovanje.

On također štiti dišni sustav, za što je zaslužan vitamin C. Štiti kardiovaskularno zdravlje, te spriječava nastanak krvnih ugrušaka.

Regulira krvni tlak, snižava kolesterol, ubrzava metabolizam, potiče mršavljenje, poboljšava kognitivne funkcije te spriječava nastanak astme.

U cijelom tom procesu, oim navedenih, sudjeluju i vitamini iz skupine B kompleksa: B6, B12, B2, B1, B3, vitamini C, E, K, A, te vitamin B5, koji se naziva i pantotenska kiselina.A

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net