ПОЛАЗНИЦИ ПРВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ СВЕТОСАВСКО-ОМЛАДИНСКОГ КАМПА ПОСЈЕТИЛИ ТЕСЛИЋ

0
2141

Полазници прве генерације Светосавско-омладинског кампа из манастира Светог Николе на Озрену, данас су боравили, у Теслићу, гдје су посјетили српске цркве и друге знаменитости овог града.

Послије обиласка Храма Светог пророка Илије или старе цркве, како је у Теслићу зову, полазници Светосавско-омладинског кампа са Озрена посјетили су теслићки спомен Храм ”Пресвете Тројице”.

Циљ кампа који је организован по благослову епископа зворничко-тузланског Хризостома је да се млади у периоду свог животног сазријевања дружећи у близини богослужбеног простора упознају са историјом и свеукупним наслијеђем српско-православног народа са ових простора.

Полазнике Светосавско-омладинског кампа са Озрена, у Теслићу, дочекао је и начелник општине Милан Миличевић, који је том приликом истакао да сам камп, као нови приступ учења о српској православној цркви и вјери, младима отвара видике о православљу и засигурно доприноси стицању нових знања.

У склопу ове посјете дјеца из Светосавско-омладинског кампа, са Озрена, посјетили су и стару цркву у Бањи Брућици, као и цркву на Гојаковцу. Полазници истичу да им је сам камп, а и боравак у Теслићу прелијепо искуство током којег су видјели и научили много тога о чему раније нису имали прилику.