Vimbldonski trofej pripada Srbinu, Nole vlada svetom!!!

0
1218

Fenomenalan tenis smo gledali danas na Vimbldonu, najpoznatijem i najrenomiranijem turniru na svetu, u muškom singlu Srbija i ove godine ima pobednika!!!

Srbijo, možeš ponovo da počneš sa slavljem zbog svojih sportista!

Dve nedelje nakon što je ženska reprezentacija u košarci osvojila zlato na Evropskom prvenstvu i tri nedelje nakon što su mladi fudbaleri osvojili Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, i Novak Đoković je uspeo da osvoji Vimbldon i da donese Srbiji novo slavlje!

Novak Đoković je u finalu Vimbldona savladao neprikosnovenog Rodžera Federera sa 3:1 u setovima (7:6 (7:1), 6:7 (10:12), 6:4 i 6:3) i tako osvojio svoj treći Vimbldon u karijeri.

Ovom pobedom protiv Rodžera Federera Novak Đoković je i izjednačio rezultat u međusobnom skoru protiv jednog od najboljih svih vremena na 20:20, ali to je ono što je manje bitno u ovom trenutku.

Federer je nešto bolje krenuo u meč, imao je brejk prednosti, ali je Novak odmah uzvratio brejk u svom stilu i izjednačio u prvom setu na 4:4. Došlo se do taj-brejka, Novak je dominirao tamo, pobedio je Rodžera sa 7:1 u tom gemu, nešto što mu nikada nije pošlo za rukom protiv Švajcarca.

Drugi set još tvrđi, Rodžer je propustio dve brejk lopte, Đoković jednu koja je bila i set lopta pri rezultatu 5:4, ali je legenda Vimbldona uspela da se vrati u ovaj set po prvi put, ne i poslednji. Ušlo se i ovde u taj-brejk, Novak je došao i do 6:3, imao dodatne 3 set lopte, ali…

Britain Wimbledon Tennis

Tada smo gledali “atomski tenis”, Rodžer i Novak su pogađali linije, ali je uspešniji bio Rodžer koji je imao i malo sreće u ovim sjajnim razmenama, ubrzo je izjednačio rezultat. Igralo se poen za poen, propustio je Nole još dve set lopte, Rodžer je napravio zatim dva mini brejka nakon čega je rešio set u svoju korist, u poslednjem gemu je bilo 12:10 na veliku radost većeg dela publike.

Novak se razbesneo, krenuo je i da cepa majicu. Sigurni smo da bi u ovom trenutku 99% ljudi izgubilo meč protiv Rodžera Federera, ali Novak nije među njima, zato je i najbolji na svetu.

Kao da je meč tek počeo, tako je Nole igrao treći set.

Brejk je pao već u trećem gemu, Nole je lagano održao prednost do samog kraja seta ne dopustivši protivniku ni da se nada brejk loptama, tako da je nakon tri seta naš teniser bio dosta bliži pobedi, vodio je sa 2:1.

Bez brejka je bilo sve do 5. gema četvrtog seta, a onda je Nole krenuo sjajno da riternira. Iskoristio je jedinu brejk loptu, poveo sa 3:2, ubrzo i sa 4:2, a tu prednost je održao sve do samog kraja meča uz brejk u poslednjem gemu za veliku pobedu, 20. protiv Švajcarca za treću titulu na Vimbldonu!

www.sportske.net/Izvor