19/02/2018 06:54
NAJNOVIJE VIJESTI
SRPKINJE NA VIDOVDAN POKORILE EVROPU

SRPKINJE NA VIDOVDAN POKORILE EVROPU

Reprezentacija Srbije u finalu kontinentalnog šampionata u Budimpešti pobedila Francusku. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je šampionEvrope! Naše kraljice su u finalu kontinentalnog šampionata u Budimpešti pobedile Francusku!

Srbija – Francuska 76:68 (15:22, 18:20, 20:17, 23:19)

srbija-francuska-foto-ap-1435516261-689491Izabranice Marine Maljković su donele prvu medalju našoj zemlji, ne samo od osamostaljivanja Srbije već od raspada velike Jugoslavije. I to, ni manje ni više, nego zlatnu! Osim toga, srpske lavice su ovim trijumfom obezbedile direktan plasman na Olimpijske igrea u Rio de Žaneiru sledeće godine.

Bile su Turkinje favoriti u četvrtfinalu, bile su i Francuskinje u finalu, ali Ana Dabović, Sonja Petrović i ostale naše košarkašice nisu se obazirale na to. A bile su lišene pomoći Milice Dabović tokom celog drugog poluvremena finala zbog povrede.

Na kraju, Ana Dabović je meč završila sa 25 poena, a Sonja Petrović sa 22 poena i sedam skokova, Danijel Pejdž je dodala 12 poena i osam skokova.

Ipak, lični učinak i nije važan, jer Srbija je šampion Evrope u ženskoj košarci!

Francuskinje su bolje otvorile meč, gotovo da nisu promašivale iz igre, ali naše dive im nisu dozvolile da se odlepe. A kada su Srpkinje prvi put povele na meču 33:32 na kraju prvog poluvremena, prednost nisu ispuštale do kraja, već su je uvećavale, čuvale i sačuvale.

Ovo zlato je kruna višegodišnjeg rada i napora ove generacije na čelu sa selektoromMarinom Maljković. Polufinale sa prošlog Evropskog prvenstva i četvrtfinale sa Svetskog prvenstva bili su samo usputne stanice stvaranja zlatne generacije srpske košarke.

Kurir

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net