SRPKINJE NA VIDOVDAN POKORILE EVROPU

0
1123

Reprezentacija Srbije u finalu kontinentalnog šampionata u Budimpešti pobedila Francusku. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije je šampionEvrope! Naše kraljice su u finalu kontinentalnog šampionata u Budimpešti pobedile Francusku!

Srbija – Francuska 76:68 (15:22, 18:20, 20:17, 23:19)

srbija-francuska-foto-ap-1435516261-689491Izabranice Marine Maljković su donele prvu medalju našoj zemlji, ne samo od osamostaljivanja Srbije već od raspada velike Jugoslavije. I to, ni manje ni više, nego zlatnu! Osim toga, srpske lavice su ovim trijumfom obezbedile direktan plasman na Olimpijske igrea u Rio de Žaneiru sledeće godine.

Bile su Turkinje favoriti u četvrtfinalu, bile su i Francuskinje u finalu, ali Ana Dabović, Sonja Petrović i ostale naše košarkašice nisu se obazirale na to. A bile su lišene pomoći Milice Dabović tokom celog drugog poluvremena finala zbog povrede.

Na kraju, Ana Dabović je meč završila sa 25 poena, a Sonja Petrović sa 22 poena i sedam skokova, Danijel Pejdž je dodala 12 poena i osam skokova.

Ipak, lični učinak i nije važan, jer Srbija je šampion Evrope u ženskoj košarci!

Francuskinje su bolje otvorile meč, gotovo da nisu promašivale iz igre, ali naše dive im nisu dozvolile da se odlepe. A kada su Srpkinje prvi put povele na meču 33:32 na kraju prvog poluvremena, prednost nisu ispuštale do kraja, već su je uvećavale, čuvale i sačuvale.

Ovo zlato je kruna višegodišnjeg rada i napora ove generacije na čelu sa selektoromMarinom Maljković. Polufinale sa prošlog Evropskog prvenstva i četvrtfinale sa Svetskog prvenstva bili su samo usputne stanice stvaranja zlatne generacije srpske košarke.

Kurir