Odlikovanja za “orliće” iz Srpske

0
1270

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je članove omladinske fudbalske reprezentacije Srbije koji su porijeklom iz Srpske odlikovao Medaljom zasluge za narod – za dostignuća u oblasti sporta i osvojenu titulu prvaka svijeta, kojom se doprinosi i opštoj afirmaciji Republike Srpske.

Odlikovanja su na prijemu kod predsjednika Srpske u Banjaluci primili Miladin Stevanović i Srđan Babić, dok Mijat Gaćanović i Nemanja Maksimović zbog obaveza nisu prisustvovali prijemu.

Mladi fudbaler iz Bijeljine Miladin Stevanović zahvalio je predsjedniku Srpske za medalju i današnji prijem u Banjaluci i istakao da medalja predsjednika Srpske znači ogromnu podršku u daljoj karijeri.

Srn2015-6-25_1459260_3

“Mi smo ipak iz Republike Srpske i ovako nešto nam posebno znači”, rekao je Stevanović, izražavajući nadu da će u budućnosti biti još sportskih uspjeha, ali i dočeka pobjednika u Srbiji i Srpskoj.

On je zahvalio i svim građanima Srbije i Srpske na prijemu i dočeku, naglasivši da su mladi fudbaleri nakon osvojene titule prvaka svijeta jedva čekali da stignu u Beograd i svojim kućama.

“Iskreno, nismo očekivali ovoliku euforiju i nakon Beograda vidimo da je ista situacija i u Republici Srpskoj, zbog čega zahvaljujemo i pozdravljamo sve navijače”, rekao je Stevanović.

Srn2015-6-25_1459260_0

Mladi fudbaler iz Banjaluke Srđan Babić rekao je da je oduševljen prijemom i odlikovanjem koje je danas dobio od predsjednika Srpske.

“Zahvalan sam svima, a posebno mi znači sve ovo u mojoj rodnoj Banjaluci i Republici Srpskoj gdje mi je srce na mjestu”, naglasio je Babić.

Mlade fudbalere iz Republike Srpske danas je u Banjaluci ugostila i ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović.

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije, za igrače mlađe od 20 godina, osvojila je titulu svjetskog šampiona na prvenstvu održanom na Novom Zelandu. Oni su u finalnoj utakmici, poslije produžetaka, pobijedili reprezentaciju Brazila rezultatom 2:1.

SRNA/ATV