VIMBLDON: Novak Đoković prvi nosilac, Ana Ivanović sedmi

0
1025

Srpski teniser Novak Đoković postavljen je za prvog nosioca na trećem grend slem turniru u sezoni Vimbldonu, dok je Španac Rafael Nadal 10. nosilac i mogao bi već u osmini finala da igra protiv igrača iz samog vrha ATP liste.

Prilikom određivanja nosilaca organizatori Vimbldona uglavnom prate pozicije igrača na ATP i VTA listi, pa je branilac titule, dvostruki pobednik tog turnira Đoković prvi nosilac.

Sedmostruki osvajač Vimbldona Rodžer Federer je drugi, a treći je domaći teniser EndiMarej, koji je jednom osvojio taj turnir. Švajcarac Sten Vavrinka je četvrti, a peti je KeiNišikori iz Japana.

Nadal, koji je osvojio Vimbldon 2008. i 2010. godine, pao je na 10. mesto na ATP listi, pa je postavljen za 10. nosioca. On je prošle nedelje takmičenje na londonskom Kvinsu završio u prvom kolu. Španac bi mogao već u osmini finala da igra sa teniserima iz samog vrha.

Viktor Troicki postavljen je za 22. nosioca. U ženskoj konkurenciji, za sedmog nosioca postavljena je Ana Ivanović, a Jelena Janković za 28.

Prvi nosilac je petostruka osvajačica Vimbldona Amerikanka Serena Vilijams, branilac titule Čehinja Petra Kvitova je drugi, a zatim slede Rumunka Simona Halep, Marija Šarapova iz Rusije i Karolina Voznijacki iz Danske.

[facebook][tweet][digg][stumble][Google][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” size=”large” count=”true” ]

SPORTSKI ZURNAL