STANJE NA PUTEVIMA

0
1798

U većem dijelu Republike Srpske i Federacije BiH zbog kiše vozi se mokrim i klizavim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Vozačima se skreće pažnja na mogućnost odrona i savjetuje oprezna vožnja. Na dionicama na kojima se izvode radovi izmijenjen je režim vožnje i regulisan dodatnom saobraćajnom signalizacijom.

Za teretna vozila i danas je zabranjen saobraćaj magistralnim putem Crna Rijeka – Ugar zbog održavanja tradicionalnog vjerskog skupa “Sveti Ivo” u mjestu Podmilačje, opština Jajce.

Zabrana saobraćaja na snazi je od 6.00 do 16.00 časova, a teretna vozila biće presmjerena na alternativne pravce Crna Rijeka – Mrkonjić Grad – Jezero – Jajce, Crna Rijeka – Mrkonjić Grad – Jezero – Šipovo – Kupres i Banjaluka – Kneževo – Travnik.

Na dionici magistralnog puta Crkvina – Modriča jedan u toku je izgradnja pješačke staze u mjestu Miloševac, zbog čega vozila saobraćaju naizmjenično, jednom kolovoznom trakom. Predviđeno je da radovi traju do 28. juna.

Zbog rekonstrukcije vodovodne mreže na dionici magistralnog puta Otoka /granica Srpske i Federacije BiH/ – Novi Grad jedan saobraćaj se na mjestima gdje se izvode radovi odvija naizmjenično jednom kolovoznom trakom u periodu od 7.00 do 18.00 časova. Predviđeno je da radovi traju do oktobra.

Otežano se saobraća i na dionici magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš na kojoj je u toku rekonstrukcija i sanacija vodovodne i kanalizacione mreže na području opštine Kotor Varoš. Na mjestu izvođenja radova vozila se od 7.00 do 18.00 časova propuštaju naizmjenično jednom kolovoznom trakom.

Zbog rekonstrukcije savskog nasipa na lokalitetu Rača vozila na ovom dijelu magistralnog puta od 7.00 do 18.00 časova saobraćaju jednom trakom.

U toku je sanacija dionice magistralnog puta Brod na Drini – Šćepan Polje, prema granici sa Crnom Gorom zbog čega će više puta u toku dana dolaziti do obustave saobraćaja koje neće trajati duže od 30 minuta.

Iz AMS podsjećaju da je na ovoj dionici na snazi zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i čija dužina prelazi osam metara.

Zbog izgradnje autoputeva Banjaluka – Doboj izmijenjen je režim saobraćaja na dionici magistralnog puta Klašnice jedan – Prnjavor, te dionicama magistralnog puta Šešlije – Johovac i Johovac – Rudanka.

Kroz Teslić se usporeno saobraća zbog sanacije i presvlačenja kolovoza na dionici regionalnog puta, koja prolazi kroz grad. Naizmjenično propuštanje vozila sa kraćim zadržavanjima na snazi je do 30. juna.

Na regionalnom putu Bušletić – Modriča, u naselju Višnjik, obustavljen je saobraćaj zbog proširenja mosta preko potoka Dusa. Alternativni pravac za vrijeme obustave je magistralni put Doboj – Modriča.

Zbog klizišta usporeno se saobraća na dionicama regionalnih puteva Ukrina – Gornja Vijaka i Karanovac – Mitrovići.

Na lokalitetu Razbjenjak – Putnikovo brdo u Mjesnoj zajednici Makljenovac kod Doboja u toku je deminiranje zbog čega od 8.00 do 16.00 časova dolazi do povremenih obustava saobraćaja u trajanju do 30 minuta.

Zbog deminiranja terena na lokalitetu “Kladar Donji dva” na snazi je privremena obustava na magistralnom putu Brodsko Polje – Brusnica /entitetska granica/. Privremena obustava na snazi je od 8.30 do 15.00 časova.

Na regionalnom putu Bratunac tri – Drinjača zabranjen je saobraćaj za vozila čija masa prelazi tri i po tone i za autobuse mase veće od pet tona.

To je uslijedilo jer je usljed prošlogodišnjih poplava došlo do urušavanja desne bankine i dijela saobraćajne trake do rijeke Drine.

Preko mosta u mjestu Dragalovci na dionici regionalnog puta Prnjavor – Stanari zabranjen je saobraćaj svim vozilima čija ukupna masa prelazi pet tona, a visina tri i po metra.

Na području Srednjobosanskog kantona u Federaciji BiH do ponoći je zabranjen prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona.

U tunelima Vukov Gaj i Oštrik na autoputu u smjeru Sarajevo zapad – Sarajevo istok danas će od 9.00 do 17.00 časova biti izmijenjen režim saobraćaja zbog radova na redovnom održavanju opreme.

Saobraćaj će se odvijati jednom trakom, pa se vozačima skreće pažnja da voze maksimalno oprezno i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Na graničnom prelazu Brčko – Gunja i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za teretna vozila zbog izvođenja radova sa hrvatske strane, dok na ostalim prelazima jutros nema zadržavanja.

SRNA