18/01/2018 14:54
NAJNOVIJE VIJESTI
Zajednički iftar na otvorenom u Doboju okupio više od 1.000 vjernika

Zajednički iftar na otvorenom u Doboju okupio više od 1.000 vjernika

Više od hiljadu vjernika muslimana, koji poste ramazan, okupilo se na zajedničkom iftaru, prvom u RS, koji je organizovan na otvorenom u blizini džamije Trnjak u Doboju. Zajednički iftar organizovali su turska opština Bajrampaša i gradonačelnik Doboja Obren Petrović. Džan Gokhanbalekoglu, zamjenik načelnika opštine Bajrampaša, izjavio je da već 11 godina ova opština organizuje zajednički iftar u devet zemalja Balkana, a ove godine osim u Doboju, organizovan je u Tuzli, a slijedi u Bugojnu, nakon čega odlaze u Srbiju, zatim u Crnu Goru, na Kosovo, Albaniju, Makedoniju, Grčku, Bugarsku i na kraju u Tursku. “Svake godine je drugi grad, ove godine je to Doboj. Konsultujemo Islamsku zajednicu i Ambasadu Turske, savjetujemo se sa njima u vezi s gradom. U našoj opštini oko 35 procenata građana je porijeklom sa Balkan i mi smo zbog toga pokrenuli ‘Bereket konvoj’, želimo da se družimo sa braćom i dijelimo iftarski program”, izjavio je Džan Gokhanbalekoglu, zamjenik načelnika opštine Bajrampaša. “Ovo je izuzetno velika čast da se naša bratska opština sjetila i grada Doboja i odlučila da iftar organizuje i u Doboju. Radi se o iftaru za više od 1.000 postača, Bošnjaka i za sve druge nacije i vjere koji su voljni da dođu i podijele sa nama radost i blagodat ramazana”, kazao je Esmin Mahmutović, predsjednik Skupine grada Doboj.

Zajedničkom iftaru prisustvovao je i Ramiz Salkić, potpredsjednik RS, Mihnet Okić i Murvet Barjaktarević, poslanici u Narodnoj skupstini RS, Enes Suljkanović, delegat u Domu naroda BiH, Obren Petrović, gradonačelnik Doboja, i pedstavnici Gradske uprave.

 Dok je trajao iftar, oko 150 navijača Sloge, poznatijih kao “Vojvode”, okupili su se u blizini i skandiranjem izražavali svoje nezadovoljstvo, a nekolicina njih je pokušala da se “obračuna” sa nekoliko pokrivenih djevojaka, učesnica iftara, ali ih je u tome spriječila policija.

Nezavisne novine

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net