ŽENSKI RUKOMETNI KLUB “BORJA” NA PRIJEMU KOD NAČELNIKA

0
1183

Načelnik opštine Teslić, Milan Miličević, upriličio je danas prijem za rukometašice Rukometnog kluba „Borja“ Teslić, koje su na takmičenju Liga mladih RS, nedavno održanom u Kozarskoj Dubici, osvojile druga mjesto za uzraste 2000. i 2002. godište, čime su ostvarile mogućnost za učešćem na državnom prvenstvu BiH.

Prema riječima načelnika opštine Teslić, Milana Miličevića, rukometašice za koje je danas bio upriličen prijem i ranijih godina su ostvarivale odlične rezultate na republičkim i regionalnim takmičenjima, iz čega se vidi da je u pitanju jedna talentovana generacija. „Opštinski budžet u kontinuitetu podržava razvoj sporta na području opštine Teslić sa sredstvima od 300.000 – 350.000 KM i to je iznos koji nije dovoljan da proprati sve sportske klubove, ali ipak ,svi sportski kolektivi funkcionišu najviše zahvaljujući sredstvima iz budžeta i manjim dijelom od sponzora.

Podržavaćemo i dalje mlade rukometašice, u organizaciji takmičenja u Tesliću ili putovanju na takmičenje“ – rekao je Miličević, iskoristivši priliku da im poželi mnogo sreće u budućem radu.

Trener pionirske škole u Ženskom rukometnom klubu „Borja“ Teslić, Ljilja Kolesnik, izrazila je zadovoljstvo zbog prijema kod Načelnika opštine i podrške koju je pružio ovom klubu. „Ne mogu vam reći koliko sam srećna što nam je Načelnik izašao u susret i što ćemo uz njegovu podršku pokušati da organizujemo takmičenje na nivou BiH koje bi se trebalo održati u Tesliću i za jednu i za drugu kategoriju“ – rekla je Kolesnikova, pojasnivši da bi se takmičenje trebalo održati 21. i 22. juna, u slučaju da se dobije odobrenje za održavanje u Tesliću, u protivnom, kako je rekla, Načelnik je obećao da izaći u susret kako bi obije selekcije otišle na mjesto takmičenja.

Članica rukometnog kluba Leontina Knežević, rekla je da je na takmičenju održanom u kozarskoj Dubici, osvojila nagradu za najboljeg strijelca za 14 postignutih pogodaka i da je zadovoljna ostvarenim rezultatom i igrom svoje ekipe.

Izvor: Opština Teslić