17/12/2017 07:12
NAJNOVIJE VIJESTI
TESLIĆ – Ubici šest godina zatvora

TESLIĆ – Ubici šest godina zatvora

Doboj – Milorad Toprek (64) iz Rastuše kod Teslića osuđen je pravosnažno na šest godina zatvora u Vrhovnom sudu Republike Srpske jer je pretukao i iz puške teško ranio Čedomira Puljića (55) iz Gornje Radnje koji je od zadobijenih povreda umro.

Ovom presudom Topreku je za dvije godine smanjena kazna prvobitno izrečena u Okružnom sudu u Doboju u decembru 2014. godine.

Sekretar vrhovnog suda Jelena Despotović je kazala da mu je presuda izrečena nakon što je vijeće djelimično uvažilo žalbu odbrane.

– Vijeće je razmatrajući žalbe odbrane i tužilaštva djelimično uvažilo žalbu odbrane i osuđenom smanjilo kaznu sa osam na šest godina. Žalba Okružnog tužilaštva je odbijena – kazala je Despotovićeva.

Prema presudi, Toprek se 22. juna 2014. godine prvo potukao sa Puljićem, a zatim ga ranio. Puljić je od zadobijenih povreda umro 15. jula.

U presudi se navodi da je Puljić, koji je tada bio pijan, došao kobnog dana oko 18 časova pred Toprekovu kuću, koji je takođe bio pijan, te počeo da ga vrijeđa. Puljić je uz psovke zaprijetio Topreku da će ga “srediti”, te mu kazao: “Dolazi ovamo da ti kažem gdje si zakopao kera”, pa su Toprek i Puljić otišli do mjesta gdje je stradali tvrdio da je zakopan pas.

Toprek je lopatom, koju je ponio sa sobom, iskopao zemlju i pokazao Puljiću da je tu zakopao lisicu da bi nakon toga Puljić, nezadovoljan onim što je vidio, pljunuo Topreka i u povratku ga vrijeđao.

Kada su bili na livadi u blizini Toprekove kuće Puljić je oteo od Topreka lopatu i njome ga udario u glavu te mu povrijedio lijevo oko, što je razbjesnilo Topreka i, kako se navodi u presudi, dovelo ga do prolazne duševne poremećenosti usljed koje je bio bitno smanjeno uračunljiv.

U takvom stanju Toprek je Puljića više puta udario rukama i lopatom, nanijevši mu višestruke povrede, nagnječenje mozga, prelom nosnih kostiju i vilice, te povredu čela i desne nadlaktice.

– Potom je, u namjeri da ga liši života, povikao supruzi da mu da pušku, a nakon što je dohvatio lovački karabin, prema Puljiću je s udaljenosti od 30 do 50 centimetara ispalio hitac u stomak – navodi se u presudi Okružnog suda Doboj.

Nakon zbrinjavanja u dobojskoj bolnici Puljić je zbog težine zadobijenih povreda hospitalizovan u banjalučkom Kliničkom centru, gdje je umro 15. jula, pa je Topreku suđeno za ubistvo na mah.

Motiv

Uzrok razmirica između Milorada Topreka i Čedomira Puljića je Puljićev pas kojeg je, kako je on tvrdio, ubio Toprek. Krajem maja 2014. godine Puljić je i policiji prijavio da mu je Toprek ubio psa.

GLAS SRPSKE

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net