18/12/2017 04:21
NAJNOVIJE VIJESTI
Kameron: Da pokažemo da nas Rusi ne plaše

Kameron: Da pokažemo da nas Rusi ne plaše

London – Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je da NATO mora da se preispita kako bi bio sposoban da bolje brani svoje članice od potencijalne vojne pretnje Rusije.

slikacitava.php

Kameron je rekao da Alijansa mora da razmisli o svojim odnosima sa Moskvom zbog ukrajinske krize, javio je Rojters.

Britanski premijer, koji će narednog mjeseca biti domaćin samita NATO u Velsu, rekao je da će iskoristiti skup da zatraži preispitivanje odnosa sa Rusijom na duže staze, jer “Moskva doživljava NATO kao protivnika”.

“NATO je uvijek želio da bude partner sa Rusijom, ne pretnja, ali je jasno da Rusija vidi u NATO-u samo protivnika. Moramo da prihvatimo činjenicu da je kooperacija iz posljednjih godina trenutno nemoguća zbog ruskih ilegalnih poteza u komšiluku Alijanse i moramo da preispitamo principe kojima se rukovodimo prilikom odnosa sa Rusijom”, naveo je Kameron.

On je istakao da je potrebno sastaviti “akcioni plan koji bi dozvolio da NATO odgovori na bilo koju pretnju, čak i kada nema mnogo ranijih upozorenja”.

“Svi saveznici NATO su već doprineli u odgovoru Alijanse na krizu i trebalo bi da se dogovorimo oko robusnog prisustva na istoku Evrope, kako bismo Rusiji stavili do znanja da ni NATO, ni članice neće biti zastrašene”, rekao je Kameron.

To znači da bi NATO dodatno proširio raspored snaga na istoku Evrope, kao i da bi izvodio više zajedničkih vojnih vježbi u blizini Rusije.

NATO je, navodi britanska agencija, pojačao vježbe na istoku Evrope otkako je Rusija u martu anektirala Krim i utrostručio broj borbenih aviona stacioniranih u regionu Baltika.

Izvor:B92

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net