OPŠTINSKA VLAST KAŽNJAVA TURISTE I ZAPOSLENE ZTC BANJA VRUĆICA!!

0
1297

Uprava Banje Vrućice, zaposleni u tom centru i učesnici Bankarskih susreta koji se održavaju na Banji Vrućici zaprepašćeni su potezom optinske vlasti.

Najmasovnije sportske igre koje broje oko 1000 učesnika, najviše će pamtiti zaposleni ZTC Banje Vrućice, ne zbog velike guže i obilnog posla, već zbog kazni koje su dobili od inspekcije. Naime, već unaprijed najavljene sportske igre i veliki broj učesnika iziskuje i potrebu za mnogo većim prostorom za parking. Kako navode iz ZTC Banje Vrućice parkinzi kod hotela Kardial, Posavina, Srbija i Hercegovina i motel KIseljak su u potpunosti bili popunjeni, a zaposleni su tražili alternativni parking kako bi oslobodili mjesto za dolazeće goste.

Uvidjevši priliku da popune budžet i bez imalo razumjevanja da je vanredna situacija, opštinska vlast je podigla inspekciju i parking službu te odreda pisala kazne i postavljala “kandže” na auta, najviše zaposlenih a tu su se našla i auta turista.

ZTC Banja Vrućica i radnici su iskazali veliki gnjev za ovakak potez i nerazumjevanje optinske vlasti, a iz Banje Vrućice navode da će se samo od boravišne takse za ova tri dana u opštinski buđžet sliti preko 6.000 KM, a na osnovu drugih poreza mnogo više jer su ovo jedne od najvećih sportskih igara oko 1000 učesnika te su njihove potrebe ogromne, te ne vide razloge opštinske vlasti za ovakav potez i nerazumjevnje.