Đoković protiv Mareja za finale Rolan Garosa

0
1157

PARIZ – Najbolji teniser svijeta Novak Đoković i Britanac Endi Mari sastaju se danas u polufinalu Rolan Garosa.

Njihov duel na centralnom terenu “Filip Šatrije” počinje oko 16 sati, nakon meča između Žo-Vilfreda Conge i Stanislasa Vavrinke.

“Mari je unapredio igru na šljaci, bolje se kreće, dobro servira, a uvek je posedovao osećaj i njegovi udarci sa osnovne linije su među najboljima u tenisu. Veoma je talentovan, takođe je i veliki borac i neko ko ima iskustva u velikim mečevima”, rekao je Đoković za sajt ATP.

Đoković u meč ulazi poslije fenomenalne pobjede nad Špancem Rafaelom Nadalom (7:5, 6:3, 6:1), dok je Mari bio bolji od Davida Ferera sa 7:6 (7:4), 6:2, 5:7, 6:1.

“Đoković igra vrhunski tenis, a posebno je bila impresivna njegova pobjeda nad Nadalom u tri seta. Objektivno, on je najbolji teniser svijeta i svjestan sam da će biti izuzetno teško da ga pobijedim. Ipak, i ja igram dobar tenis i fizički se osjećam odlično. Posljednjih nekoliko nedjelja igram sa dosta samopozdanja, što mi znači uoči ovog duela”, rekao je Marej za BBC.

Đokoviću i Mariju to će biti 27. međusobni susret, a Đoković vodi sa 18:8, uključujući sedam pobjeda u nizu.

Đokoviću nedostaje jedino trofej u Parizu, kako bi kompletirao sva četiri grend slema, čime bi postao osmi teniser u istoriji kome je to uspjelo.

[facebook][tweet][digg][stumble][Google][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” size=”large” count=”true” ]


NEZAVISNE