20/02/2018 07:18
NAJNOVIJE VIJESTI
5.JUN – SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

5.JUN – SVJETSKI DAN ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE

Svake godine 5. juna na godišnjicu održavanja Konferencije Ujedinjenih nacija u Stokholmu (1972.) posvećene životnoj sredini, na kojoj je usvojen Program zaštite životne sredine Ujedinjenih nacija (UNEP). Na konferenciji se okupilo 113 država, koje su priredile zajedničku izjavu o potrebi međunarodne saradnje u cilju zaštite životne sredine. Zaštita životne sredine podrazumijeva skup različitih postupaka i mjera koje sprečavaju ugrožavanje životne sredine s ciljem očuvanja biološke ravnoteže. Pod zaštitom životne sredine se ne podrazumijeva samo zaštita života i zdravlja ljudi već i očuvanje biljne vegetacije i životinjskog svijeta.

Ovaj dan spaja ljude iz svih slojeva društva u zajedničkom nastojanju da svoju životnu sredinu učine čistijom, zelenijom i ljepšom, kako za sebe, tako i za buduće generacije. Svi smo podjednako važni u ovoj inicijativi, i obilježavanje ovog dana je i moguće zbog učešća svih nas.

RHMZRS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net