TESLIĆ – Razriješeno krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja

0
1088

Policijska stanica Teslić, 25. 05. 2015. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A.O. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Za prijavljenog postoji osnov sumnje da je kao radnik Osnovnog suda Teslić, zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 137.893,00 KM.

U periodu od 01. jula 2014. do 23. marta 2015. godine prijavljeni je od oštećenih uzimao novac na ime kupovine automobila oduzetih u izvršnom postupku, a koji su navodno licitirani od strane suda. Oštećenim je izdavao bjanko ovjerene priznanice na osnovu kojih navodno mogu preuzeti licitirano vozilo.

Na navedeni način prijavljeni je oštetio 25 lica sa područja opština Teslić, Doboj i susjednih opština u Federaciji BiH (Tešanj, Gračanica, Doboj Jug i Doboj Istok).

Prijavljeni je trenutno nedostupan policijskim službenicima i za njim je objavljen raspis o traganju.

[divider]

[facebook][tweet][digg][stumble][Google][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” size=”large” count=”true” ]

(CJB DOBOJ)