18/01/2018 14:18
NAJNOVIJE VIJESTI
TESLIĆ – Razriješeno krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja

TESLIĆ – Razriješeno krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja

Policijska stanica Teslić, 25. 05. 2015. godine Okružnom tužilaštvu Doboj podnijela je izvještaj o počinjenom krivičnom djelu protiv A.O. sa područja opštine Teslić, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja.

Za prijavljenog postoji osnov sumnje da je kao radnik Osnovnog suda Teslić, zloupotrebom službenog položaja i ovlaštenja, pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 137.893,00 KM.

U periodu od 01. jula 2014. do 23. marta 2015. godine prijavljeni je od oštećenih uzimao novac na ime kupovine automobila oduzetih u izvršnom postupku, a koji su navodno licitirani od strane suda. Oštećenim je izdavao bjanko ovjerene priznanice na osnovu kojih navodno mogu preuzeti licitirano vozilo.

Na navedeni način prijavljeni je oštetio 25 lica sa područja opština Teslić, Doboj i susjednih opština u Federaciji BiH (Tešanj, Gračanica, Doboj Jug i Doboj Istok).

Prijavljeni je trenutno nedostupan policijskim službenicima i za njim je objavljen raspis o traganju.

(CJB DOBOJ)

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net