Obilježen Međunarodni dan porodice u Tesliću

0
984

TESLIĆ, 16. MAJA – Međunarodni dan porodice, 15. maj, obilježen je sinoć u JU SD „Radolinka”, a u organizaciji Doma zdravlja „Sveti Sava” i pod pokroviteljstvom načelnika opštine Teslić.

Učešće u obilježavanju Međunarodnog dana porodice uzele su sve osnovne škole i vrtići sa područja opštine Teslić, Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama, članovi Srpskog kulturnog i prosvjetnog društva „Prosvjeta” kao i mnogobrojni građani ove opštine.
Načelnik opštine Teslić je uz pomoć Doma zdravlja „Sveti Sava”, organizovao ovu manifestaciju sa željom da ona bude obilježena kao pravi porodični dan. Međunarodni dan porodice je prilika da se glasnije nego inače stavi značaj na porodicu, kao i činjenicu da je svaka porodica posebna i jedinstvena, a da im je zajednička uzajamna briga za sve njene članove. Načelnik opštine kao jedan od svojih prioritetnih zadataka nastavlja da sprovodi aktivnosti koje su usmjerene ka podršci porodici, a posebno onim porodicama sa djecom sa smetnjama u razvoju, starijim sa invaliditetom, kao i drugim članovima porodice koji su u opasnosti od socijalne isključenosti i diskriminacije.

Izvor:opštinateslić