Pulmološki dani u Tesliću od 21. do 23. maja

0
1101

Udruženje pulmologa/pneumoftiziologa Republike Srpske i Klinika za plućne bolesti Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka, već tradicionalno, organizuju “Majske pulmološke dane 2015” koji će se održati u Tesliću, u hotelu “Kardial”, u periodu od 21. maja do 23. maja 2015. godine.

Ovaj stručni skup je međunarodnog karaktera.

U skupu učestvuju i ljekari iz drugih medicinskih specijalnosti, koji se u svome svakodnevnom radu susreću sa respiratornom problematikom. Ove, kao i prethodnih godina, organizovanjem „Majskih pulmoloških dana“, Udruženje pulmologa/pneumoftiziologa Republike Srpske i Klinika za plućne bolesti Univerzitetske bolnice Klinički centar Banjaluka imaju za cilj promociju pulmologije kao multidisciplinarne nauke.

Svečano otvaranje predviđeno je za petak 22. maj u 09:00 časova.

Kao i prethodnih godina teme ovogodišnjih Majskih pulmoloških dana će se najvećim dijelom odnositi na hroničnu opstruktivnu bolest pluća, karcinom pluća, astmu i tuberkulozu, a radovi će biti objavljeni u časopisu Udruženja pulmologa/pneumoftiziologa Republike Srpske, te dostupni i u elektronskoj formi na adresi www.respiratio.info.

NEZAVISNE