Đoković i Federer za titulu u Rimu

0
1101

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pokušaće danas odbraniti trofej na ATP Masters turniru u Rimu. U finalu petog Mastersa sezone Đoković će se sastati sa Švajcarcem Rodžerom Federerom.

Podsjećamo, Đoković je finale izborio savladavši Davida Ferera sa 2:0 u setovima, dok je drugi reket svijeta istim rezultatom slavio protiv sunarodnika Stana Vavrinke, javlja RTRS.

Finalni meč u prestonici Italije biće 39. duel dvojice najboljih tenisera svijeta, a uspješniji je za sada Federer koji vodi sa 20-18 u pobjedama.

Posljednji meč odigrali su ove godine u finalu Mastersa u Indijan Velsu kada je Novak slavio sa 6:3, 6:7, 6:2.

Novak će u se u 76. finalu u karijeri pokušati domoći 53. titule u karijeri, četvrte u Rimu.

Federer danas igra 129. finale u karijeri, do sada je osvojio 85. turnira, danas će se boriti za prvi trofej u Rimu.

Đoković je u karijeri osvojio 23 Masters turnira, od čega 19 od 2009. kada su ovi turniri postali takmičenja iz serije 1000, označavajući broj bodova koji se dobijaju njegovima osvajanjem. Novak je ove sezone osvojio prva tri Mastersa (Indijan Vels, Majami i Monte Karlo), dok je preskočio nastup u Madridu gdje je trofej podigao Endi Marej.

Isti broj Masters titula ima i Fererer, s tim da je od spomenute 2009. godine najbolji švajcarski teniser osvojio devet trofeja, posljednji prošle godine u Šangaju.

Meč između Đokovića i Fedrera ne bi trebalo da počne prije 16 časova.

U Rimu će danas, od 13 časova i 30 minuta, biti odigrano i finale u ženskoj konkurenciji a sastju se Marija Šarapova i Karla Suarez Navaro.

Nezavisne