19/02/2018 07:08
NAJNOVIJE VIJESTI
ТЕСЛИЋ – Наставак радова на храму у Кузманима

ТЕСЛИЋ – Наставак радова на храму у Кузманима

Дана 11.маја 2015. године освештан је крст за куполу звоника Храма Светих царева Константина и Јелене у Кузманима код Теслића.

Градња овог храма отпочела је  у јесен 2014. године по благослову Епископа зворничко–тузланског господина Хризостома који је о Митровдану исте године извршио освећење темеља цркве. Послије освећења, радови на цркви су настављени те је пред зиму објекат био припремљен за покривање. Почетком прољећа т.г. градња је поново активирана те је звоник озидан, омалтерисан и закровљен. Овим освећењем крста, које је по благослову Епископа зворничко–тузланског господина Хризостома извршио Архијерејски намјесник теслићки протојереј-ставрофор Миладин Вуковић, омогућено је уклањање скеле која опасује звоник и закровљавање лађе и олтара цркве. Ову богомољу гради 18 домаћинстава села Кузмани уз подршку расељених мјештана овог села.
Нека Господ благослови добру намјеру овог честитог народа да богомољом украси своје село.

Протојереј-ставрофор Боривоје Шањић

kuzmani-d 1 kuzmani-d 3 kuzmani-d 4

EPARHIJA ZVORNIČKO TUZLANSKA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net