Čubrilović u Tesliću: Otvoreni za saradnju sa stručnom javnošću

0
1046
Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je ova institucija otvorena za saradnju sa institucijama i stručnom javnošću u svim sferama, pogotovo u ekonomiji.”
Predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović - Foto: SRNA
Predsjednik NSRS Nedeljko ČubrilovićFoto: SRNA
“Radićemo i prihvatićemo sugestije, primjedbe i prijedloge novih zakonskih rješenja, što će doprinijeti boljoj saradnji i regionalnoj povezanosti ovog prostora”, rekao je Čubrilović novinarima u Tesliću, prije otvaranja Međunarodnog simpozijuma o korporativnom upravljanju o temi “Male ekonomije i nove paradigme ekonomskog rasta”.

On je naglasio da ovakvi simpozijumi sigurno doprinose boljem razumijevanju ukupnih stvari na ovim prostorima.

Čubrilović je tokom otvaranja Simpozijuma ocijenio da su ovakvi naučni skupovi značajni kako za predstavnike zakonodavne tako i izvršne vlasti u Republici Srpskoj s obzirom na aktuelnost tema i problematike o kojima se govori.

“U nastojanju da se što prije uključi u savremene ekonomske tokove, Republika Srpska u prvi plan ističe potrebu bržeg privrednog i tehnološkog razvoja, bolju organizaciju i reformu javnog sektora”, rekao je Čubrilović.

Današnjem jubilarnom 10. Međunarodnom simpozijumu o korporativnom upravljanju o temi “Male ekonomije i nove paradigme ekonomskog rasta”, prisustvuju brojni predstavnici regionalnih institucija iz oblasti ekonomije.

SRNA