9.1 C
Teslic
24.04.2024 10:33
Naslovna BiH Otvoren X Međunarodni simpozijum o korporativnom upravljanju

Otvoren X Međunarodni simpozijum o korporativnom upravljanju

0
1182

U Tesliću otvoren X Međunarodni simpozijum o korporativnom upravljanju

Ekonomski fakultet Banja Luka u saradnji sa časpopisom Finrar organizovao je X Međunarodni simpozijum računovođa u ZTC-u „Banja Vrućica“ pod nazivom „Male ekonomije i nove pradigme ekonomskog rasta“. Prema riječima organizatora osnovni cilj ovog okupljanja je da se pronađu mogući scenariji izlaska iz krize  malih zemalja kao što su zemlje Zapadnog Balkana. Skup je svečano otvorio predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović koji je naveo da je ova institucija otvorena za saradnju i da su ovakvi susreti prilika da nauka namene svoje stavove i da pomogne u razumijevanju problema.

„U svijetu ekonomije danas postoje dva procesa a to su globalizacija i regionalna saradnja. Za naš region veoma je bitno da sarađujemo da integrišemo ekonomiju i infrastrukturu jer tako imamo veću šansu za uticaj na međunarodnu politiku.“, naglasio je Ljubo Jurčić, profesor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

X Međunarodnom simpozijumu računovođa i revizora prisustvovalo je oko 400 osoba međukojima su i gosti iz Srbije, Hrvatske i Slovenije.

Izvor: ZTC Banja Vrućica