16/12/2017 16:30
NAJNOVIJE VIJESTI
TESLIĆ – NESTAO SA POLA MILIONA MARAKA

TESLIĆ – NESTAO SA POLA MILIONA MARAKA

Sudski izvršilac Admir Osmić iz Teslića osumnjičen je za krađu i pronevjeru blizu pola miliona maraca, saznaje “EuroBlic”.
Izvor “EuroBlica” blizak pravosuđu RS objasnio je da je Osmiću, koji je bio zaposlen u Osnovnom sudu u Tesliću, uspelo ono što nikome niie do sada, te da se radi o najvećoj prevari u pravosuđu gradova Republike Srpske. Oštećeni su, kako je potvrđeno mnogobrojni građani sa područja Teslića, ali i drugih gradova Republike Srpske, odnosno BiH.

Svi oni koji su u želji da učestvuju na licitacijama Osnovnog suda u Tesliću upali u zamku sudskog izvršioca posljednjih dana javljaju se policiji i sudu. Prema nezvaničnim informacijama Osmić je u bjekstvu, a isnažni organi već mjesec dana sprovode istragu, pokušavajući da utvrde ukupan iznos novca sa kojim je nestao Osmić.

Kao sudski izvršilac radio je na licitacijama od vozila, fabrika do drugih nekretnina i stvari. Govorio bi ljudima koliko da uplate za učešće, određivao je vlastite tarife, izdavao oštećenima vlastite uplatnice, a kada bi došao datum zakazane licitacije oni koji su se prijavili shvatili bi da su prevareni – ispričao je izvor ,,EuroBlica“.

Ono što čudi u ovom slučaju jeste kako je jeste kako je obični sudski izvršilac iz osnovnog suda mogao nesmetano da, ošteti veći broj građana, a da to prode neopaženo I od strane predsjednika suda i posebno od sudije koji je radio na izvršenjima.

– Nikome nije jasno kako je mogao toliko dugo varati i načiniti toliku štetu a da prođe nezapaženo. Istražni organi bi trebalo do detalja rasvjetliti ovaj slučaj i utvrditi da li je Osmić imao saučesnike – istakao je izvor „EuroBlica”.

Dodaje kako se u proteklih mjesec dana od otkrivanja ovog slučaja u Policijsku stanicu u Tesliću, kao i u Osnovni sud javio veći broj gradana sa prijavom da su bili žrtve prevare sudskog izvršioca. U Osnovnom sudu u Tesliću zvanično su potvrdiii slučaj koji je okvalifikovan kao teža povreda radne dužnosti, ali nisu otkrivali identitet sudskog izvršioca.

Suzana Bajbić Borić, portparol Osnovnog suda u Tesliću, potvrdila je da je odmah po saznanju za „teže povrede radne dužnosti“ predsednica suda Ljiljana Mikanović obavestila Policijsku stanicu u Tesliću i dobojsko Okružno tužilaštvo.

Nezavisno od krivičnog postupka, predsednica suda je podnela zahtev za pokretanje disciplinskog postupka koji je okončan rešenjem o prestanku radnog odnosa zbog težih povreda radne dužnosti – navela je u odgovoru ,,EuroBlicu“ portparol suda u Tesliću Bajbić Borić. U CJB Doboj saznajemo da je u toku istraga.

/izvor: EuroBlic/

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net