16/12/2017 17:43
NAJNOVIJE VIJESTI
Napravite sami ulje od nevena

Napravite sami ulje od nevena

Ulje od nevena skoro da rješava sve probleme koje imate s kožom, naročito opekotine. No, ponekad je teško do njega doći. Ne brinite, ulje od nevena možete i sami napraviti

Isjeckajte cvetove i listove makazama i stavite sve u široku teglu. Iako nije sezona nevena, potražite ga u staklenicima. Prelijte suncokretovim ili hladnocijeđenim maslinovim, susamovim ili bundevinim uljem, zatvorite  teglu i stavite na sunčano i toplo mjesto. Omjer neka vam bude čaša ulja na čašu cvjetova.Neka tegla stoji na suncu 4 do 5 nedelja. S vremena na vreme promućkajte smjesu.Nakon toga, ulje procjediti kroz sterilnu gazu i čuvati u čistoj i suhoj staklenoj boci, na tamnom i hladnom mestu. Imajte na umu da ulje nevena može da oksidira tako da uvijek ga pomirišite prije primjene.

Ljepota.ba

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net