DOBOJ: Kome smeta Republika Srpska i zastava Republike Srpske

0
1267

U redakciju nezavisnog informativnog portala Dobojski Info stiglo je pismo Gradske boračke organizacije Doboj i mi ga u potpunosti prenosimo:

Nakon učlanjenja Doboja u Uniju turskih opština Gradonačelnik je iz memoranduma u kojem je ranije stajalo:

BOSNA I HERCEGOVINA
REPUBLIKA SRPSKA
GRAD DOBOJ
GRADONAČELNIK

izbacio natpis Republika Srpska, tako da se u zvaničnim aktima od Gradonačelnika više nigdje ne pominje Republika Srpska. Takvi akti su poslednjih dana upućivani na više adresa. Obren Petrović ovim potezom pokazuje koje su mu krajnje namjere, i gdje želi da Doboj u konacnici pripadne. Takođe je naredio skidanje zastava Republike Srpske sa više lokacija, između ostalih srpska zastava je skinuta da jarbola ispred Doma vojske Republike Srpske.

Juče su aktivisti Gradske Boračke organizacije Doboj postavili zastavu Republike Srpske na jarbol ispred Doma vojske Republike Srpske. Postavljanje zastave posmatrali su radnici gradske administracije, ali nisu reagovali niti prijavljivali policiji, kao što je bio slučaj kada smo počeli sa čišćenjem i renoviranjem spomen sobe, kako slike srpskih junaka ne bi dalje trunule po kontejnerima i podrumima. Vjerovatno je ažurna građevinska inspekcija koja nam za svaki potez traži dlaku u jajetu, nakon konsultovanja sa Obrenovim timom od 25 eminentnih stručnjaka savjetnika došla do spoznaje da za postavljanje zastave ne trebaju posebne građevinske dozvole i urbanističke saglasnosti. Mada nas ne bi iznenadilo da u Statutu nove zajednice pronađu zakonsko uporište o zabrani isticanja zastava i obilježja Republike Srpske. Ili pak da takvu odluku na Gradonačelnikov poziv BEZ RASPRAVE USVOJI 21 odbornik.

NEĆE MOĆI!

Pozivamo sve građane, vlasnike radnji, privatne poduzetnike, zaposlene u institucijama

ISTAKNITE ZASTAVE REPUBLIKE SRPSKE ISPRED SVOJIH OBJEKATA KAKO JE TO I PREDVIĐENO ZAKONOM O ZASTAVI RS.

POKAŽIMO OBRENU I NjEGOVIM JARANIMA IZ TURSKE DA JE DOBOJ U REPUBLICI SRPSKOJ I TU ĆE ZAUVJEK OSTATI.

ZA KRST ČASNI I SLOBODU ZLATNU!

17.04.2015 ГОДИНЕ
ГРАДСКА БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ДОБОЈ

Dobojski info