VRIJEME: Danas svježije sa kišom

0
1090

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno oblačno i svježije vrijeme sa kišom, dok je na planinama uveče moguć snijeg.

Najviša dnevna temperatura biće od osam do 13, na planinama pet, a na jugu 18 stepeni Celzijusovih. Tokom noći doći će do pada temperature vazduha u svim predjelima, a na planinama oko minus dva stepena Celzijusova.

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, jutro je oblačno sa kišom na sjeveru, dok je na jugu i jugoistoku suvo uz promjenljivu oblačnost.

Oblačno vrijeme uz mjestimično umjerenu kišu zadržaće se tokom dana, posebno na jugozapadu Krajine i u centralnom pojasu.

Popodne će se zona padavina premještati prema istoku kada se na jugu očekuju i pljuskovi.

Tokom noći na sjeverozapadu, zapadu i sjeveru kiša će prestati, uz djelimično razvedravanje do jutra, dok oblačno sa padavinama ostaje na istoku, jugoistoku i jugu.

Vjetar će biti slab do umjeren i promjenljiv, tokom dana u skretanju na sjeverni i sjeverozapadni.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica jedan, Čemerno pet, Han Pijesak sedam, Sokolac osam, Livno devet, Banjaluka, Prijedor, Bihać i Foča 10, Bijeljina, Doboj, Sarajevo, Trebinje, Tuzla, Mrkonjić Grad, Višegrad i Bileća 11, Zenica 12, Mostar i Zvornik 13, Srebrenica 14 i Neum 16 stepeni Celzijusovih.

SRNA