U trošnoj kući osamdesetogodišnjakinja brine o bolesnom sinu

0
1330

TESLIĆ – U naselju Radešići u Tesliću u teškim uslovima žive osamdesetogodišnja Milka Čupić i njen teško bolesni četrdesetpetogodišnji sin Pero.

I sama teško bolesna Milka se o sinu brine u kući punoj vlage bez kupatila i WC-a sa 160 KM socijalne pomoći koju primaju svaki mjesec. Povremeno im pomogne i ćerka Finka koja živi u Ljubljani.

– Moja majka i brat žive u vrlo teškim uslovima. Kuća se raspada, nemaju kupatilo i WC, a često su i bez hrane. I tako bolesni vodu za piće moraju donositi iz obližnjeg potoka. Ja im pomognem kada i koliko mogu, ali to nije dovoljno, jer sam samohrana majka dvoje djece i trenutno bez posla pa nisam u mogućnosti da im obezbijedim sve što je potrebno. A potrebno im je sve, od hrane i vode do kupatila, šporeta, drva – kaže Finka.

Još veći problem predstavlja agresivno ponašanje Pere zbog kojeg ispašta i Milka.

– Bratu je dijagnostikovana postratna depresija, šizofrenija, paranoja… Povremeno je i agresivana, pa tuče majku. Lijekove ne pije redovno, pa povremeno bude na prijemnom odjeljenju neuropsihijatrije u Doboju, ali ga nakon par dana opet puste kući. Mislim da bi on stalno morao biti na liječenju, jer se ne može sam brinuti o sebi, a ni majka nije u mogućnosti da se brine o njemu – ističe Finka.

Pero je bio borac Vojske Republike Srpske, pa boli i to što nema nikakvu pomoć od vlasti.

– Od početka do kraja rata u BiH Pero je bio dobar i častan borac VRS. Nije zaslužio da danas ovako živi. Mislim da bi zbog svega što je prošao i svog stanja danas trebao od države dobijati penziju ili neki drugi, sličan vid pomoći – dodala je Finka.

Ona je izrazila nadu da će dobri ljudi pomoći njenoj porodici na bilo koji način.

Adresa porodice: Čupić Milka, Radešići (Teslić)
Kontakt broj: 0038631793937 (Finka)

Izvor/Glas regije