GAZI NOVAČE !!!

0
1431

Novak Đoković nastavlja svoju dominaciju svetskim tenisom! Nova titula večeras osvojena u Majamiju, a Britanac Endi Marej polako postaje njegova stalna mušterija.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković večeras je osvojio novu titulu u Majamiju!On je u finalu, u tri seta savladao svog velikog rivala Endija Mareja, rezultatom 2-1, po setovima 7-6 (7-3), 4-6, 6-0, posle nepuna tri časa igre.

Novak je tako samo potvrdio fantastičnu formu ove sezone, u kojoj je pre Majamija već osvojio i Australijan Open i Indijan Vels.

Prvi set je doneo veliku borbu, Marej je dobro ušao u meč i već u trećem gemu uspeo da oduzme servis Đokoviću. Već u narednom gemu, Novak mu je vratio istom merom, ali je Marej ponovo stekao brejk prednosti u sedmom gemu.

Ni to mu nije pomoglo, Novak je uzvratio, a zatim je u taj-brejku Srbin je bio mnogo bolji. Dobio je četiri uvodna poena, poveo sa 4-0, posle čega je rutinski priveo posao kraju u taj-brejku prvog seta – 7:3.

U drugom setu igralo se gem za gem, ali se videlo da je Novak izgubio svežinu, što je Marej iskoristio u desetom gemu, kada je napravio prvi brejk u drugom setu, odlučujući za izjenačenje na 1-1.

U tim trenucima, Novak je nešto uzviknuo ka svom boksu, što mu je sudija zamerio, opomenuo ga, a Đoković je na to burno reagovao.

Ipak, brzo se smirio, a ova situacija kao da mu je pomogla da se trgne, da zaigra kako ume i Mareju onda nije bilo spasa u ovom meču.

U trećem setu smo videli Novakovu TOTALNU DOMINACIJU, 6:0!!!

Njegova peta titula u Majamiju.

sportske.net