Miličević: Moramo vratiti 833.000 KM duga

0
1141

TESLIĆ – Na sjednici opštinskog parlamenta, održanoj u utorak, u Tesliću posebnu odborničku pažnju privukla je informacija u vezi rješenja Poreske uprave o neplaćenom doprinosu za zdravstveno osiguranje primalaca socijalne pomoći u periodu od 2010. do 2012. godine u ukupnom iznosu, sa kamatama, od 833.000 KM.

Načelnik Milan Miličević je okarakterisao ovaj dug iz mandata prethodne vlasti kao još jednu od teškoća koju je proizvela bivša vlast i koja opterećuje rad sadašnje lokalne vlasti. Na njegov prijedlog Skupština je prihvatila zaključak da se od Ministarstva finansija RS zatraži reprogram tih obaveza na 60 mjesečnih rata.

”Ova lokalna vlast mora sada da vrati 833.000 maraka na račun onoga što prethodna lokalna vlast nije platila i nije vratila, iako je to Centar za socijalni rad regularno obračunao i prijavio Opštinskoj upravi za vrijeme vlasti SNSD-a”, naglasio je Miličević.

Miličević smatra da bi, ukoliko ne bude razumijevanja nadležnog ministarstva za reprogram obaveza, iskazani dug mogao da parališe život na području teslićke opštine. Miličević je objasnio tešku situaciju u kojoj bi se mogla naći opština Teslić, a sve zbog bivše kriminalne i neodgovorne vlasti, koja se ponašala bahato i sve što je radila, radila je ostavljajući dugove a sve na štetu građana naše opštine.

”Ovaj dug može, ukoliko ne bude razumijevanja od Ministarstva finansija Republike Srpske, da potpuno blokira i parališe život opštine Teslić. Ja se nadam da neće biti zlih namjera kakve mogu da budu i da niko ne želi blokirati rad jedne lokalne zajednice te da će ministarstvo izaći u susret i omogućiti reprogram ovog duga na 60 jednakih rata, mjesečno 13.900 maraka”, istakao je načelnik Teslića. Ovo je samo jedna u nizu ne plaćenih obaveza koju je predhodna vlast SNSD-a ostavila u naslijeđe aktuelnoj lokalnoj upravi.

Izvor: Nezavisne novine