19/02/2018 07:26
NAJNOVIJE VIJESTI
Rusi poklonili čak 500.000 evra
FOTO - ŠAMAC

Rusi poklonili čak 500.000 evra

ŠAMAC – Ruska Vnješekonom banka donirala je 500.000 evra za obnovu zdravstvene ustanove u Šamcu.

Predsedniku RS Miloradu Dodiku, ček na pola miliona evra, u nedelju u Banjaluci je uručio predsednik Upravnog odbora Vnješekonom banke Vladimir Dmitrijev.

Novac je kako je potvrdio Dodik već uplaćen Fondu solidarnosti.

– Zahvalio bih ovoj banci koja je na prvu vest o poplavama u Srpskoj saopštila da će donirati ova sredstva za obnovu područja koja su stradala u poplavama. Čini mi se da ova sredstva dolaze u pravo vreme, odnosno kada je prestao interes drugih za pomoć ovim područjima – rekao je Dodik nakon sastanka sa Dmitrijevom.

On je podsetio na to da ima mnogo potreba za pomoć domaćinstvima, ustanovama i komunalnoj infrastrukturi koja je oštećena u poplavama.

– Razgovarali smo i o projektima koje Srpska realizuje u saradnji sa ruskim kompanijama. Bez doprinosa ove banke i Vladimira Dmitrijeva ne bi bio realizovan projekat koji se odnosi na naše dve rafinerije – naveo je Dodik.

On kaže da je na sastanku razgovarano i o saradnji u oblasti poljoprivrede.

– Ruska banka bavi se podrškom ruskoj privredi izvan Rusije i na nama je da sada nađemo adekvatan projekat i pokušamo ga realizovati – pojasnio je Dodik.

Prema njegovim rečima, ovo je dokaz da je ranije data reč i prijateljstvo Rusije i Srpske jače od sankcija koje su izavale probleme privredi i finansijskom sektoru Rusije.

– Verujem da će Rusija iz svega izaći jača i da će osnažiti potencijale i mogućnosti. U Republici Srpskoj smo solidarni, razumemo rusku poziciju i nismo pristali na zahteve predstavnika međunarodne zajednice da budemo deo onih koji će podržati sankcije Rusiji – rekao je Dodik, napomenuvši da će se to pokazati dobrim ne samo za privredu Srpske, nego i za FBiH

PRIJATELJSTVO
Dmitrijev je istakao da ova banka 10 godina sarađuje sa rukovodstvom Republike Srpske i podržava ekonomske projekte u Srpskoj. – Zbog naših tradicionalnih prijateljskih odnosa morali smo da reagujemo i uručimo ova sredstva. Zdravstvena ustanova u Šamcu biće obnovljena našim sredstvima, a isto tako smo postupili pre dve godine na krajnjem istoku Rusije – rekao je Dmitrijev i napomenuo da će na ovogodišnjem Ekonomskom forumu u Sankt Peterburgu biti nastavljeni razgovori sa predstavnicima Republike Srpske.

Novosti

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net