Većina građana opštine Teslić ne zna brojeve hitnih službi!

0
2675
ILUSTRACIJA

Kada su nam ugroženi život ili imovina zovemo pomoć. Da bismo pomoć dobili potrebno je da znamo koji broj telefona trebamo pozvati. Činjenica je da veliki broj stanovnika Srpske u ključnim situacijama, kada nam je pomoć najpotrebnija, ne zna brojeve policije, vatrogasaca i hitne pomoći
Svi se mi nadamo da nam intervencija policije, vatrogasaca i hitne pomoći nikada neće zatrebati. Ipak i ako nam zatreba mnogo je građana koji ne znaju na kome broju da potraže pomoć. Iako su brojevi lako pamtljivi nisu se svi Teslićani mogli sjetiti da policiju mogu dobiti pozivom na broj 122, vatrogasce 123 a hitnu pomoć na 124.

Da građani znaju često pobrkati brojeve potvrdili su nam i u teslićkoj Vatrogasnoj jedinici. Često im se desi da građani pozovu Vatrogasnu stanicu, a potrebna im je Hitna pomoć ili policija.

Da ne biste lutali tražeći pomoć potrudite se da zapamtite na koje brojeve telefona pomoć mozete dobiti. Nadamo se da vam ovi brojevi neće biti potrebni, ali ukoliko to ipak budu, luksuz koji sebi ne možemo priuštiti je taj da ih ne znamo.

Srpskacafe.com