U Tesliću održano predavanje na temu “Post i sveto pričešće”

0
1452

U nedjelju Krstopokolonu, 15. marta 2015. godine, u velikoj sali SPKD “Prosvjeta” u Tesliću održano je predavanje na temu „POST I SVETO PRIČEŠĆE.“

Predavanje je održano po blagoslovu NJegovog Preosveštenstva Episkopa zvorničko-tuzlanskog G. Hrizostoma, a u organizaciji parohija teslićkih i Misijskog fonda Eparhije zvorničko-tuzlanske.
Predavač, jeromonah dr Kleopa Stefanović, sabrat manastira Krušedola i profesor Bogoslovije “Sveti Arsenije Sremac” u Sremskim Karlovcima, postupnim izlaganjem teme posta i svetog pričešća uspio je da pridobije pažnju i povjerenje brojne publike koja je napunila salu u želji da čuje riječ Božiju iz usta čuvara moštiju Svete Petke. Uslijedila su mnoga pitanja i komentari kojima su otklonjene mnoge nedoumice i data je podrška vjernom narodu Teslića da se „podvigom dobrim podvizava“ čekajući dan Pashe Gospodnje.
Stavljajuću autoritet Svete Petke kao uzor svetoga života, predavač je pozvao prisutne da se spasavamo vjerom koja se kroz ljubav i djela projavljuje i svjedoči da je živ Gospod Bog naš i da će biti živa duša naroda našega.

Arhijerejsko namjesništvo teslićko

teslic-pred 2 teslic-pred 3 teslic-pred 5