17/01/2018 19:19
NAJNOVIJE VIJESTI
Danas je Svjetski dan spavanja

Danas je Svjetski dan spavanja

Ovaj neobičan dan se obilježava od 2008. godine sa ciljem ukazivanja na važnost spavanja sa aspekata medicine, obrazovanja, društvenog života i sigurne vožnje.

Obilježava se svakog marta, posljednjeg petka nakon pune dvije nedjelje u mjesecu. Ovogodišnji slogan je: ”When sleep is sound, health and happiness abound’.

Ovim činom Svjetski savez medicine sna žele da smanje probleme sna kroz bolju prevenciju i liječenje poremećaja spavanja. Poremećaji sna, kao što su pospanost i nesanica su globalna epidemija koje prijeti zdravlju i kvalitetu života, tvrde stručnjaci.

San je važan faktor za ljudsko blagostanje, a ima direktan uticaj na mentalno, fizičko i emocionalno zdravlje kako odraslih, tako i djece. San je potreba i privilegija, ali često je ugrožena zbog navika savremenog života.

IZVOR//lat.rtrs.tv/

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net