MOTIV STRAVIČNOG UBISTVA U TESLIĆU NAJVJEROVATNIJE LJUBOMORA

0
1284

Motiv stravičnog ubistva u Tesliću koje se dogodilo protekle noći, jedan sat iza ponoći, najvjerovatnije je ljubomora.

Ubjeđen da ga supruga vara, Bosiljko Đurić (24) je nakon prepirke sa suprugom Tatjanom Đurić (21), u stanu u kojem su živjeli, kuhinjskim nožem na smrt iskasapio svoju suprugu sa kojom ima trogodišnju djevojčicu.

10959329_10202364030261404_701791955422138598_n
Bosiljko i Tatjana Durić…Izvor fb Bosiljko Boss Đurić

– Najstravičnije od svega je bio plač male Svjetlane koja je ni kriva, ni dužna, gledala kako joj otac ubija majku. Voljela bih da joj u sjećanju ne ostane ništa od tog stravičnog zločina, kaže jedna od komšinica u Vidovdanskoj ulici, koja moli da joj se ime ne pominje.
Policija CJB Doboj i nakon završenog uviđaja, obezbjeđuje mjesto događaja jer krv ubijene Tatjane je još uvijek po cijelom stanu Đurića.

– Iako se nisam družila sa njima bili su dobre komšije. Kada ih nešto zamolim, uvijek bi mi pomogli. Pijem lijekove pa nisam čula šta se dešavalo sinoć – objašnjava Zehra Halilović, koja živi u istoj zgradi gdje i Đurići.

Miladin Miličević iz susjedne zgrade kazuje da je iza ponoći čuo krike i zapomaganje i da je čak bilo i koškanja sa policijom koja je došla na mjesto događaja.

– Bili su to strašni urlici ali nisam znao šta se dešava. Vidio sam da je policija došla da interveniše i znao sam da se nešto strašno desilo. Ovo je mirna ulica i šok za sve nas, kaže Miličević.

Uhapšeni Bosiljko Đurić je radio u jednom privatnom preduzeću i nedavno je postao suvlasnik jednog kafića u Tesliću. Otac mu je umro prije dvadeset dana, a on je sa suprugom, trogodišnjom djevojčicom i majkom živio u roditeljskom stanu. Nije poznato gdje je Bosiljkova majka Svjetlana bila u momentu kada se ubistvo dogodilo.

/izvor: Dnevni Avaz/ Autor: C. UDOVIČIĆ/