PRVA STJUARDESA TESLIĆA

0
1849
Izvor: FB Sanela Mauzer

Sanela Mauzer, teslićanka sa trenutnom adresom u Dubaiju, jedna je od rijetkih kojoj je pošlo za rukom da prođe sve kastinge kao i testove, kako bi dobila priliku da postane stjuardesa. Naime, živjeći život prosvjetnog radnika, Sanela je sticajem okolnosti odlučila da se prijavi na konkurs. Kako Sanela navodi, „ prijavila sam se slučajno online, pratila sam sve avio kompanije i eto. A iskreno, igrom slučaja došla sam na tu ideju jer mi ljetos bilo dosadno, nisam imala posla i pitala sam se šta da radim sa svojim životom, sjednem za računar počnem da istražujem avio kompanije i odlučim se da probam“.

11015115_610740205694606_1125591826059160908_n
Izvor: FB Sanela Mauzer

Sanela, nije ni slutila da će dva mjeseca nakon ove prijave usljediti poziv koji će joj zasigurno promjeniti život. Naime, nakon dva mjeseca od prijave, Sanela je dobila poziv za razgovor u Sarajevu. Osim razgovora Sanela je bila podvrgnuta kastingu kao i mnogobrojnim testovima.
„Nakon toga čekala sam mjesec dana i dobila pozitivan odovor i sad sam kao što vidite tu“, navodi Sanela koja u ovom momentu boravi u Dubajiju, gdje je podvrgnuta edukaciji kao i polaganjima mnogobrojnih testova.

POGLEDAJTE I PREPISKU TESLIĆ ONLINE-a SA SANELOM !

TESLIĆ ONLINE: Da li ste u nekom ranijem periodu maštali da jednog dana postanete stjuardesa, kao što većina dječaka mašta da postanu piloti ?

SANELA: Razmišljala sam nekada o poslu stjuardese ali nikada ozbiljno nisam uzimala to kao životnu opciju. Uvijek su to bile samo priče između mene i moje majke koja je nekada kao djevojka sanjala o tome. Moj posao iz snova je rad u prosvjeti što sam zapravo i ostvarila ali eto, splet okolnosti doveo me ovamo.

TESLIĆ ONLINE: Sada kad ste u prilici da to postanete, šta se promjenilo u Vašem životu ?

Izvor: FB Sanela Mauzer (DUBAI)
Izvor: FB Sanela Mauzer (DUBAI)

SANELA: Prije svega, došla sam negdje gdje slobodno mogu da kažem da je drugi svijet apsolutno. Novi ljudi, pravila, životne okolnosti. Postala sam samostalna, sama prolazim kroz sve. Možda da kažem da dok prolazim kroz obuku otkrivam neke svoje sposobnosti za koje nisam znala da postoje Na primjer nisam znala da uspješno mogu ugasiti požar baratati nekim pojmovima za koje nikada ne bih znala da postoje, naučila mnogo toga a svaki dan saznajem nešto novo.

TESLIĆ ONLINE: Gdje vidite sebe za 5 godina ?

SANELA: Trenutno sam ovdje i živim dan za danom a za pet godina vidim se kao uspješna vlasnica škole stranih jezika

TESLIĆ ONLINE: Da li osjetite nostalgiju i šta je to što Vam najviše nedostaje ?

SANELA: Svaki početak je težak pa tako i za mene. Sama sam, novi ljudi su oko mene nostalgija se javlja s vremena na vrijeme. Nedostaju mi roditelji, brat i prijatelji najviše. Nedostaju mi moje stare navike. Život na Balkanu mnogo odudara od ovog trenutnog koji živim ali snalazim se i zadovoljna sam kako sve podnosim i kako se snalazim. Mislim da sam se adaptirala na ovaj način života.

TESLIĆ ONLINE: Da li bi ste svoj budući angažman nazvali poslom snova ?

SANELA: Mislim da je posao stjuardese  naravno san svakog čovjeka, naravno ako se ne plaši aviona. Ovaj posao ima svoje i prednosti i mane a moj posao iz snova nije isključivo zbog toga što se nekada u budućnosti ipak vidim kao porodična žena a uskladiti ovaj posao, brak i djecu malo je nerealno.

TESLIĆ ONLINE: Evo sad kad imate priliku da pozdravite nekoga u Tesliću, koga biste sve pozdravili ?

SANELA: Pozdravila bih sve koje me znaju – Nedostaje mi Teslić, mali grad sa velikim srcem.

Teslic Online/Klik do nas …

[facebook][tweet][digg][stumble][Google][feedburner name=”Feed Name”][pinterest][follow id=”Username” ]