21/01/2018 16:02
NAJNOVIJE VIJESTI
STRUČNI DIREKTORI NEOPHODNI ZA JAČANjE SREDNjOŠKOLSKOG OBRAZOVANjA
ARHIVA/ VLADA RS

STRUČNI DIREKTORI NEOPHODNI ZA JAČANjE SREDNjOŠKOLSKOG OBRAZOVANjA

TESLIĆ, 2. MARTA /SRNA/ – Predsjednik Udruženja direktora srednjih škola Republike Srpske Spasoje Vasiljević rekao je da su stručni direktori neophodni za jačanje obrazovnog kapaciteta srednjoškolskog obrazovanja.

“Škola se može opremiti raznim tehnologijama i modernim nastavnim sredstvima, ali je rukovođenje i upravljanje školama ključni segment za jačanje obrazovnog kapaciteta, kojem su potrebni stručni direktori”, rekao je Vasiljević u Tesliću tokom održavanja seminara za direktore osnovnih i srednjih škola Republike Srpske.

On je istakao da stručno usavršavanje direktora ima za cilj jačanje stručne kompetencije, jer je to jedini siguran put ka podizanju kvaliteta upravljanja i rukovođenja školama u Republici Srpskoj.

Direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović zadovoljan je odzivom na seminaru, kojem prisustvuje oko 260 direktora.

On je naveo da su teme na dvodnevnom seminaru o komunikacionim vještinama, pedagoškom radu, te izboru kadrova.

Današnjem seminaru prisustvuje i ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Dane Malešević.

Dvodnevni seminar za direktore osnovnih i srednjih škola organizuju Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske i Republički pedagoški zavod u saradnji sa Udruženjem direktora srednjih škola Srpske.

SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net