18/01/2018 05:14
NAJNOVIJE VIJESTI
PENZIJE ĆE BITI ISPLAĆIVANE REDOVNO

PENZIJE ĆE BITI ISPLAĆIVANE REDOVNO

TESLIĆ, 25. FEBRUARA /SRNA/ – Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović rekao je da je reformama Vlade Srpske obuhvaćen i Fond penzijsko-invalidskog osiguranja, s ciljem jače i stabilnije održivosti i redovnosti isplate penzija.

“Ministarstvo rada će učiniti sve da Fond PIO bude stabilniji i održiviji, i da penzije u narednom periodu, u skladu sa ekonomskom moći Republike Srpske, budu povećavane i pristojne”, rekao je Savanović novinarima u Tesliću, nakon sjednice Upravnog odbora Udruženja penzionera Republike Srpske.

Savanović je istakao da će Vlada, određenim reformama i disciplinom, uvesti bolju naplatu i kontrolu rada na crno, i sve što povećava doprinos za Fond i budžet Srpske.

On je naglasio da neće biti smanjenja priliva po osnovu doprinosa.

Navodeći da penzioneri imaju svoja razmišljanja koja idu u pravcu povećanja penzija, Savanović je napomenuo da je, u okviru postojeće ekonomske mogućnosti Republike Srpske, ovo maksimum koji se sada može isplaćivati.

Prema Savanovićevim riječima, jačanjem ekonomije i privrede jačaće i Fond PIO, a time i standard penzionera.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net