18/01/2018 13:32
NAJNOVIJE VIJESTI
Ovo je kompletan recept za proizvodnju Coca-Cole

Ovo je kompletan recept za proizvodnju Coca-Cole

Neki bi se mogli začuditi da u Coca-Colu idu muškantni oraščić, korijander, vanilija i cimet, ali upravo te sastojke navodi britanski Mirror.

Godine 1993. autor i istraživač Mark Pendergrast objavio je istoriju  te kompanije u svojoj knjizi “For God, Country and Coca-Cola”, a u njoj se nalaze posebni sastojci koji daju poseban okus tom piću.

On je na recept nabasao posve slučajno, pregledavajući arhive Coca-Cole u Atlanti. Coca-Colu je izumio doktor JS Pemberton.

Dok do korijandera nije teško doći, kao ni do soka od limete ili limunske kiseline, teško je doći do citrat kofeina.

Postoji i još jedna “kvaka”, a ta je da iako se piće puni posvuda u svijetu, sirup se pravi isključivo u SAD-u, piše Avaz.

Isto tako, kompanija listove koke nabavlja od jedinog ovlaštenog uvoznika u SAD-u, koji vadi kokain iz listova i onda listove šalje u Coca-Colu, bez sadržaja opijata. Listovi koke koji su nepročišćeni, ne mogu se legalno uvesti u SAD.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net