Nikola Dronjak se priključio PDP-u

0
1088

Partiji demokratskog progresa (PDP) pridružio se Nikola Dronjak, ranije predsjednik Udruženja građana “Slobodna republika“ te nekadašnji predsjednik Unije studenata RS-a.

Dronjak kaže da je odlučio da se politički aktivira, te je izabrao PDP jer vjeruje da će u toj stranci moći nastaviti s aktivnostima za koje se dosad zalagao.

U proteklom periodu, i nakon studentskih protesta koje je predvodio, s udruženjem “Slobodna republika” vodio je, kaže, aktivnosti s ciljem poboljšanja položaja mladih, smanjenja nezaposlenosti, reforme visokog obrazovanja te borbe protiv korupcije i nepotizma.

Dronjak najavljuje borbu svim demokratskim sredstvima protiv, kako kaže, aktuelnog režima u RS-u te čovjeka koji je oličenje tog režima – Milorada Dodika.

– Iskoristit ćemo sve mehanizme da se dese promjene u društvu – rekao je on, ističući da nije potrebno da se mijenja samo pojedinačno vlast, već i sistem u RS-u.

Potpredsjednik PDP-a Branislav Borenović kazao je na pres-konferenciji u Banjoj Luci da je za ovu stranku čast da ih prepoznaju mladi, kao ozbiljnu političku stranku koja nudi kvalitetan program i daje šansu da se i oni pitaju.

– Ubijeđen sam da ćemo s mladim ljudima uspjeti da nametnemo određene nove ideje, vizije i strategije, kojima ćemo čuvati RS i učiniti je boljom za život svih njenih građana u narednom periodu – kazao je Borenović.

Za tu stranku je ova godina, kazao je, veoma bitna zbog izborne konvencije i sabora.

OSLOBOĐENJE