19/02/2018 07:04
NAJNOVIJE VIJESTI
Balkanu opet prijete poplave: Čeka nas najkišovitije proljeće ikada

Balkanu opet prijete poplave: Čeka nas najkišovitije proljeće ikada

Jedan od najpopularnijih meteo servisa na svijetu Accuweather objavio je sezonsku prognozu za proljeće 2015. godine (mart, april, maj) u Evropi.

Krometeo napominje da je riječ o sezonskoj prognozi, koje imaju svoja ograničenja. Ipak, podsjeća da je Accuweather jedini prilično precizno i tačno predvidio kakvo će ljeto 2014. biti u Evropi.

Ciklon će biti izraženiji na jugu Evrope, a kakav je bila tokom zime, nastaviće se i početkom proljeća, piše Jutarnji.

Područje koje bi moglo biti pogođenom poplavama se proteže od središnjeg i južnog dijela Italije, preko Balkanskog poluostrva, do Slovačke i Mađarske na sjeveru te na jugu do Grčke i zapadne Turske.

U rano proljeće u planinama istočne Evrope se očekuje i snijeg.

Za dio zapadne i srednje Evrope, posebno Francusku i Njemačku, se u kasno proljeće predviđaju jake oluje.

U kasno proljeće bi rizik od poplava i jakih oluja mogao biti veći u Rumuniji i Bugarskoj.

Hladnije proljeće od prosjeka se predviđa za veliko područje od Italije, Alpa, juga srednje Evrope, jugoistoka kontinenta te većeg dijela istočne Evrope osima sjeveroistoka.

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net