21/01/2018 15:44
NAJNOVIJE VIJESTI
Dodik: Ja sam čovjek mira

Dodik: Ja sam čovjek mira

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je on političar koji nije za ratne opcije, već čovjek mira koji ima jasan stav. “Ne mrzim Bošnjake, imam prijatelje Bošnjake. Nikoga ne plašim, nisam za ratne opcije, ja sam čovjek mira i imam jasan stav. Ništa ne radim da nekome napravim zlo, mnogima sam pokušao pomoći, nekima nisam uspio i to je moja greška”, istakao je Dodik.

Dodik je sinoć rekao za TV “N1” da on ne otežava život Bošnjacima, nego to rade bošnjački političari.

On je ocijenio da BiH koja se čuva nasiljem međunarodne zajednice ne može opstati, kako god to neko tumačio, te istakao da on nikada nije pokušavao srušiti Ustav BiH, nego da se suprostavljao rušenju ustavnog poretka.

“Nikada nisam osporio BiH devet prava koja je stekla Dejtonom. Nisam negirao vojsku koju je vlast prije mene prihvatila da se integriše. I dalje mislim da je to bilo loše, čak i naše učešće je bilo pogrešno. Desilo se, ali je bilo u skladu sa procedurom kako je bilo napisano. Sve ostalo je urađeno na bazi nasilja, a to ne mogu prihvatiti”, rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje novinara da li očekuje da će se u BiH ponoviti rat, Dodik je rekao da smatra da novog rata neće biti.

“Što bi neko ratovao? Hiljade ljudi je izginulo, pa da li im sada potomci bolje žive?”, naveo je Dodik.

Odgovarajući na pitanje zašto slovi kao neko ko “kontrira” svakome, predsjednik Republike Srpske je rekao da je uvijek radio samo jedno, poštovao Ustav i zakone.

“Međunarodna zajednica pogrešno je procijenila da je Milorad Dodik nečiji. Ja sam došao tu da branim interese srpskog naroda i Republike Srpske. To što je mene neko procjenjivao pogrešno, pa sad hoće da se vadi, to nije moja stvar”, naveo je Dodik.

OSLOBOĐENJE

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net