17/12/2017 07:08
NAJNOVIJE VIJESTI
Pre će se Srpska odvojiti od BiH nego što će BiH u EU

Pre će se Srpska odvojiti od BiH nego što će BiH u EU

„Pre će se Republika Srpska odvojiti od Bosne i Hercegovine nego što će Bosna i Hercegovina ući u Evropsku uniju“, poručio je predsednik Srpske Milorad Dodik.

MILORAD DODIK, PREDSJEDNIK REPUBLIKE SRPSKE

On je izjavio da je Evropa BiH dala žešće i teže uslove nego što su bili pre godinu dana. Poručio je da BiH, koja se čuva nasiljem međunarodne zajednice, ne može opstati i da narod mora shvatiti da u BiH ništa ne funkcioniše.

„Јa nikada nisam pokušavao srušiti Ustav BiH, ali sam se suprostavljao rušenju ustavnog poretka”, kaže Dodik.

„Prenos nadležnosti, odnosno uvođenje ministarstva poljoprivrede na nivou BiH, apsolutno ne može da prođe kod nas”, rekao je Dodik i dodao da SNSD ima dovoljno pozicija na nivou BiH da može da utiče na političku situaciju.

Govoreći o evropskom putu BiH, Dodik je rekao da je zabluda što je BiH imala samo dva pitanja da dobije kandidatski status – pitanje mehanizma koordinacije i presuda Sejdić-Finci. Tvrdi – sada su uslovi još oštriji.

„Daleko žešće uslove smo dobili da bi se uopšte kretali ka putu EU. Sad imamo još jedan uslov – da Evropska komisija proceni da se radi o napretku po pitanju ekonomskih reformi. Kakve reforme ima BiH? Hrvatska više ne skriva da želi da pomogne hrvatsku komponentu u BiH i nezaobilazna je i u Federaciji i u BiH”, istakao je predsednik RS.

RTRS

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net