17/12/2017 07:19
NAJNOVIJE VIJESTI
Načelnik Gradiške Zoran Latinović odlučio je da sebe i još tri funkcionera ove opštine počasti sa po 8.000 maraka.

Načelnik Gradiške Zoran Latinović odlučio je da sebe i još tri funkcionera ove opštine počasti sa po 8.000 maraka.

Riječ je zaostacima koje su načelnik, njegov zamjenik, predsjednik i potpredsjednik Skupštine ostvarili po osnovu povećanja plata iz prošle godine, saznaje “Glas Srpske”.

slikacitava.phpPrema izvoru “Glasa”, Latinović se na ovaj korak odlučio jer postoji mogućnost da u ovoj opštini dođe do promjena zbog nove skupštinske većine.

Odluka o povećanju plata je usvojena još u martu prošle godine, ali je Latinović odbijao da je potpiše. Međutim, sada su plate isplaćene po hitnom postupku. Latinović je rekao da je prosječna plata u Administrativnoj službi za proteklu godinu bila 1.034 KM.

– Plata načelnika opštine iznosi 3,5 prosječnih plata u Administrativnoj službi, plus 10 odsto uvećanje po osnovu kriterijuma broja stanovnika. Zamjeniku načelnika opštine plata iznosi 75 odsto plate načelnika opštine, dok predsjednik Skupštine opštine ima tri prosječne plate, a potpredsjednik Skupštine opštine 75 odsto plate predsjednika SO – rekao je Latinović.

On je dodao da će se, ukoliko dođe do pritiska na budžet opštine, razmišljati o smanjenjima plata funkcionerima i administraciji. Odbornik SNSD-a u SO Gradiška Nemanja Panić rekao je da Odluka o usklađivanju plata tek odnedavno stupa na snagu jer su ti funkcioneri pred smjenom.

– Plate su povećali do maksimuma. Sada kada su svjesni da će otići sa tih funkcija, po hitnom postupku isplaćuju zaostatke. Postoje saznanja da taj novac hoće da iskoriste za pokušaj kontrole nekih odbornika – rekao je Panić.

Predsjednik kluba odbornika gradiškog DNS-a u SO Gradiška Vladimir Janković smatra da plate funkcionera trebaju da se smanje, a ne povećaju.

Predsjednik SO Gradiška Radislav Dončić rekao je da se donesene skupštinske odluke moraju poštovati.

– Odluka o usklađivanju plata koju su usvojili odbornici vladajuće koalicije se mora poštovati. Ove godine će ponovo biti na dnevnom redu usklađivanje plata, gdje će se odbornici o tome izjasniti – rekao je Dončić.

Prijetnje

Odbornik SDS-a Gradiška Dušan Kočić dobio je prijeteću poruku, a ona se povezuje sa političkim kombinatorikama skupštinske većine koje ovih dana tresu opštinu, saznaje “Glas Srpske”.

U CJB Banjaluka su potvrdili da je prijavljeno da je N. N. lice poslalo poruku prijetećeg sadržaja, čime je počinilo krivično djelo ugrožavanje bezbjednosti.

Saznajemo da je Kočić prijavio da je 5. februara ove godine sa nepoznatog broja dobio uznemiravajuću poruku, a policija radi na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela. Kočić je sa još tri odbornika zbog neslaganja u stranci napustio skupštinsku većinu i prešao na stranu SNSD-a i DNS-a, što je izazvalo burne reakcije.

Glas Srpske

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net