21/01/2018 15:59
NAJNOVIJE VIJESTI
Rusija kupila 173 tone zlata

Rusija kupila 173 tone zlata

MOSKVA – Rusija je najveći kupac zlata; ruske zlatne rezerve su na najvišem nivou od 1993. godine. Tokom 2014. Rusija je kupila 173 tone zlata, koje sada čini 12 odsto ukupnih inostranih rezervi.

Istovremeno, Ukrajina najviše prodaje zlato, nastojeći da nabavi novac za sanaciju ratnih razaranja i druge potrebe.

Agencije prenose da su centralne banke raznih zemlja prošle godine kupile čak 477,2 tone zlata, što je druga najveća količina u posljednjih 50 godina.

To je za 17 odsto više u odnosu na prošle godine, a s obzirom na prosječnu cijenu zlata procjenjuje se da su potrošile ukupno 19,4 milijarde dolara.

Centralne banke posljednjih pet godina ponovo povećavaju zlatne rezerve, čime je prekinut trend prodaje koji je trajao od kasnih 80-ih godina prošlog vijeka.

Najviše zlata kupuju zemlje u razvoju, koje žele da popune svoje rezerve, pa se očekuje da će potražnja za zlatom i dalje ostati velika.

SRNA

Facebook Comments

Comments

comments

About Teslić Online

Teslić Online je portal, kreiran od strane mladih entuzijasta u cilju stvaranja kreativnih sadržaja koji bi služili svim građanima Teslića, ali i šire. Portal takođe prikuplja sve informacije korisne za krajnje korisnike, objedinjuje na jednom mjestu i prezentuje na najkvalitetniji način. Teslić Online nastoji izgraditi jedinstvenu prepoznatljivost, na način, da će stvoriti prostor za sve izvore informacija. Takođe želimo koristiti svim građanima Teslića a i šire, ne propagirajući samo određene izvore informacija, već naprotiv, izgraditi raznolikost izvora informacija i time dati mogućnost, svim našim korisnicima da sami donesu sud o temi ili temama.
Download Free Premium Joomla Templates • FREE High-quality Joomla! Designs BIGtheme.net